Disney+ ontwikkelt opvallende Star Wars serie met Netflix talent

Na het overdonderende succes van The Mandalorian is het logisch dat Disney+ hard werkt aan nieuwe Star Wars shows. We kunnen nu al uitkijken naar een The Mandalorian documentaire en twee extra seizoenen. Verder komt er nog een Obi-Wan Kenobi serie en krijgt Cassian Andor uit Rogue One zijn eigen show.

Daar blijft het echter niet bij. Het doorgaans zeer goed ingelichte en betrouwbare Variety meldt namelijk dat Disney aan nog een project werkt.

Nieuw Star Wars tijdperk op Disney+

Dat doet het bedrijf met niemand minder dan Leslye Headland, medebedenker en showrunner van de Netflix Original Russian Doll.

De serie gaat zich volgens interne bronnen focussen op een vrouwelijk personage, en speelt zich tevens in een compleet nieuw tijdperk af. Het universum van Star Wars beslaat vele millennia en planeten, maar in de films en games kregen we tot nu toe vooral de decennia tussen The Phantom Menace en The Rise of Skywalker te zien. Het Skywalker-verhaal dus.

Martial arts

Volgens Variety gaat deze nieuwe Disney+ serie daar dus verandering in brengen. Fans kunnen rekenen op een spectaculaire actie-thriller met een nadruk op martial arts. Leslye Headland is zowel voor het script als de uitvoering van de Star Wars serie verantwoordelijk. Op dit moment wordt de crew samengesteld.

Verder is er helaas nog niks bekend over dit mysterieuze project. We hebben het hier echter niet over een vage bron of blog, dus de kans is groot dat we binnenkort meer gaan horen. Het is in ieder geval al fantastisch nieuws dat Lucasfilm en Disney eindelijk de Skywalkers los durven te laten en het bredere Star Wars universum gaan verkennen.

The High Republic

Al is het onlangs officieel aangekondigde plan voor The High Republic ook al een mooie stap in die richting. Check ook onze lijst met nog eens vijf fascinerende en brute Star Wars personages die een eigen serie op Disney+ verdienen.

Variety

Reageer op artikel:
Disney+ ontwikkelt opvallende Star Wars serie met Netflix talent
Sluiten