Netflix 8 mrt 2019 Jan de Raab

Disney lanceert de grote Netflix concurrent mogelijk als eerst in Nederland

Het gaat op korte termijn oorlog worden in streamingland. Terwijl Netflix al jaren lang bezig is geweest om zijn imperium op te bouwen en uit te breiden, gaan andere partijen in rap tempo de strijd aan om de gunst van de kijker. Zo gaan Disney en Apple zich nadrukkelijk begeven in de vijver waar Netflix momenteel nog heer en meester is. In die strijd neemt Nederland een belangrijke plaats in als we de geruchten mogen geloven. Zo zou Disney overwegen om in Nederland als eerste beschikbaar te zijn.

Disney Plus in Nederland

Volgens de website The Information gaat Nederland als proeftuin dienen en krijgen we de wereldprimeur. Als eersten zouden we naar Disney kunnen kijken. De Disney-streamingdienst ziet in ons land een ideale locatie voor het uitvoeren van technische tests. Dit is niet alleen logisch vanwege het imposante internetgebruik en de aanwezige infrastructuur, maar vooral vanwege de afwezigheid van echte concurrentie voor Netflix.

Waar Disney in Amerika te maken heeft met verschillende concurrenten als Hulu, Amazon Prime Video en Netflix, daar heeft men in Nederland bijna vrij spel. Natuurlijk is hier ook nog een andere speler op de markt, Videoland wel te verstaan, maar qua omvang en aanbod blijft deze achter. Mochten de technische testen van Disney goed verlopen, dan volgt Amerika vrij snel.

Gigantisch aanbod in streaming content

Met de komst van Disney als leverancier van streaming-content zal het aanbod enorm gaan groeien. Disney heeft in de aanloop naar het uitrollen van de streamingdienst behoorlijk ingezet op de acquisitie van verschillende productiehuizen. Zo is Disney in staat om een zeer gevarieerd programma aan te bieden om bij de start al een serieuze concurrent van Netflix te zijn.

Zo zal Marvel met een aantal eigen, unieke series via Disney beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een exclusieve serie over Loki. Naast Marvel heeft Disney ook de rechten verworven van LucasFilm. De liefhebbers van Star Wars komen dus via Disney+ volledig aan hun trekken. Zo komt er een live-action serie waarin Elon Musk mogelijk een kleine rol speelt.

Startdatum Netflix concurrent is nog onbekend

Hoe groot het volledige aanbod zal zijn is net als de abonnementsstructuur nog niet bekend. Logischerwijze mag je verwachten dat het gelijke tred zal houden met Netflix en mogelijk in de beginfase nog goedkoper zal zijn.

Want

Reageer op artikel:
Disney lanceert de grote Netflix concurrent mogelijk als eerst in Nederland
Sluiten