Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Cijfers zijn binnen: Disney+ overtreft in eerste 24 uur alle verwachtingen

De lancering van Netflix-killer Disney+ was een groot succes. De enertainmentgigant heeft bekendgemaakt dat de eerste dag al de mijlpaal van 10 miljoen abonnees is gepasseerd.

Disney+: mijlpaal bereikt

De app van de streamingdienst is al 3.2 miljoen keer gedownload. De grote publiekstrekker was absoluut The Mandalorian, een Star Wars serie op het niveau van Game of Thrones van Jon Favreau. Volgens insiders is de eerste aflevering meer 2 miljoen keer gestreamd op de eerste dag.

Daar komt ook nog eens bovenop dat het naar verwachting de meest illegaal gedownloade show ooit gaat worden. Dat komt mede doordat Disney+ nog maar in een beperkt aantal landen beschikbaar is, terwijl wereldwijd miljoenen Star Wars fans naar de serie uit hebben gekeken.

Aan het einde van de dag stond de app van Disney+ bovenaan in de App Store. Ook ESPN+ en Hulu profiteerden van de lancering, twee andere diensten van Disney die je in Amerika gebundeld met Disney+ kunt krijgen.

Context

Leuk al die aantallen, maar we hebben context nodig om de mijlpaal echt op waarde te schatten. Gelukkig hebben we die context ook: analisten verwachtten dat Disney+ in het eerste jaar tussen de 10 en 18 miljoen abonnees zou krijgen. In de eerste 24 uur is die ondergrens dus al doorbroken.

Vergelijkingen met Netflix zijn helaas niet mogelijk. Toen Netflix begon met zijn eerste dag, was streaming nog verre van wat het anno 2019 is en zaten we nog niet zo massaal op onze smartphones. De snelle ontwikkelingen op het gebied van media en technologie zorgen er dus voor dat Disney in een totaal ander tijdperk zijn eerste stappen zet. Oftewel, die cijfers naast elkaar leggen zou een klassiek gevalletje appels en peren vergelijken zijn.

Voor verdere officiële cijfers, buiten die 10 miljoen abonnees in de eerste 24 uur om, zullen we nog even geduld moeten hebben. Disney heeft bekendgemaakt dat er geen plannen zijn om abonnementscijfers te delen buiten de rapportage van kwartaalcijfers om. Oftewel, op naar begin 2020!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CBNC

Reageer op artikel:
Cijfers zijn binnen: Disney+ overtreft in eerste 24 uur alle verwachtingen
Sluiten