Disney+ maakt officieel releasedatums voor Marvel series bekend

Disney heeft naast indrukwekkende kwartaalcijfers ook een flink aantal releasedatums bekendgemaakt voor Disney+ series. Op het Marvel front komen WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier en Loki eraan!

Disney+ en Marvel

Na The Mandalorian val je als volwassen abonnee van de streamingdienst waarschijnlijk in een gat.

Ja, het laatste seizoen van Star Wars: The Clone Wars komt eraan, maar verder zul je het vooral met oud materiaal en series voor het hele gezin moeten doen. Het duurt even voor Disney de vruchten kan gaan plukken van de producties die specifiek voor Disney+ van start zijn gegaan.

De baas van de streamingdienst wees daar eind vorig jaar op, en beloofde beterschap, al kon hij het niet laten om erop te wijzen dat Disney altijd voor kwaliteit gaat, in tegenstelling tot sommige concurrenten. Daarmee doelt hij natuurlijk op Netflix, de streamingdienst die honderden shows per kwartaal lanceert.

Pas later dit jaar is de contentmachine van Disney op gang gekomen en kun je vrijwel elke week op een nieuwe aflevering van een high-end serie rekenen, à la The Mandalorian. Disney CEO Bob Iger heeft bevestigd dat het tweede seizoen van The Mandalorian in oktober van start zal gaan.

Releasedatums voor WandaVision en meer

Daarvoor, in augustus, kun je beginnen aan The Falcon and the Winter Soldier. Direct de week na de finale van The Mandalorian seizoen 2 gaat vervolgens WandaVision van start. Helaas deelde de CEO geen releasedatum voor Loki, maar we weten wel dat die Disney+ Original ergens in 2021 uitkomt.

De komende maanden krijgen we hopelijk exacte data te horen, maar tot dan moeten we het met de bovenstaande informatie en een eerste teaser trailer doen. Marvel fans hebben overigens al geluk: aanvankelijk was het de bedoeling dat WandaVision in 2021 uit zou gaan komen. De serie heeft naar verluidt een belangrijke link met de Doctor Strange sequel, Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Oftewel, trouwe bioscoopgangers moeten volgens Disney vooral even een abonnement afsluiten. Ook Marvel Studios baas Kevin Feige benadrukt hoe belangrijk de Disney+ shows zijn voor het Marvel Cinematic Universe. Als architect van het MCU overziet hij beide fronten. Volgens Feige zul je zowel de series als de films moeten volgen om het hele verhaal mee te krijgen.

The Verge

Reageer op artikel:
Disney+ maakt officieel releasedatums voor Marvel series bekend
Sluiten