Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Disney+ deelt briljante trailer voor LEGO Star Wars Holiday Special

De originele Star Wars Holiday Special is een berucht stukje filmgeschiedenis. Laten we het erop houden dat zelfs de prequels een stuk beter zijn. Later deze maand doen Disney+ en LEGO nog een poging met de LEGO Star Wars Holiday Special.

Nee, geen special voor kinderen, allesbehalve zelfs. Nu kun je op de streamingdienst bijvoorbeeld al verschillende LEGO Star Wars-series checken, waarbij het continu opvalt dat men een briljante middenweg weet te vinden. Waarbij de humor juist volwassen fans van de franchise aanspreekt.

LEGO Star Wars Holiday Special

Met de LEGO Star Wars Holiday Special doet Disney daar nog een schep bovenop. Deze film is namelijk officieel een sequel op The Rise of Skywalker. Niet dat wat in deze special gebeurt canon is, maar toch. Je ziet Rey bijvoorbeeld de gele lightsaber gebruiken van het einde van die film, en de officiële synopsis laat er geen gras over groeien:

“Direct na de gebeurtenissen uit “Star Wars: The Rise of Skywalker” verlaat Rey haar vrienden om zich voor te bereiden op Life Day, terwijl ze met BB-8 op een nieuw avontuur gaat om diepere kennis van de Force te krijgen. In een mysterieuze Jedi-tempel wordt ze in een tijdlijnoverschrijdend avontuur geslingerd met geliefde momenten uit de filmgeschiedenis van Star Wars, waarbij ze in contact komt met Luke Skywalker, Darth Vader, Yoda, Obi-Wan en andere iconische helden en schurken uit alle negen Skywalker-saga. films. Maar zal ze op tijd terug zijn voor het Life Day-feest en de ware betekenis van de feestdag leren kennen?”

Fans worden op hun wenken bediend

Life Day is de Star Wars-versie van kerstmis. Het tijdreis-element is perfect, want dat geeft de makers de kans om de draak te steken met alle negen de films. Rey die Darth Vader tegen komt, Anakin, twee Han Solo’s: voor fans is het een hilarisch tussendoortje. Darth Sidious levert zelfs kritiek op Kylo Ren omdat hij geen shirt draagt: wat wil je nog meer? De humor is duidelijk ook op volwassen fans gericht, en ook op animatievlak is alles puik in orde. Dit is duidelijk geen lui en goedkoop opvulmateriaal.

De LEGO Star Wars Holiday Special komt op 17 november naar Disney+. Een perfect opwarmertje voor de aflevering van The Mandalorian die op 20 november naar die streamingdienst komt. Check hieronder de eerste volledige trailer.

LEGO Star Wars Holiday Special Disney+
Poster 2 (Bron: Disney)
LEGO Star Wars Holiday Special Disney+
Poster 1 (Bron: Disney)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney+ deelt briljante trailer voor LEGO Star Wars Holiday Special
Sluiten