Disney+ heeft eindelijk knaller te pakken en verslaat alle titels op Netflix

Ondanks dat Disney+ de meeste van haar doelen ruimschoots gehaald heeft, voelt de nieuwe streamingdienst nog niet echt als een succes. Natuurlijk wist Disney te overtuigen met The Mandalorian, maar verder was het qua films en series behoorlijk matig. Disney+ wist nog niet echt een tik aan Netflix uit te delen, maar daar is nu verandering in gekomen.

De verfilming van de Amerikaanse musical Hamilton is namelijk een enorm succes. En niet alleen voor Disney+ begrippen, want deze film wist ook alles op Netflix te verslaan. Uit onderzoek van de Amerikaanse entertainmentwebsite Variety blijkt namelijk dat Hamilton in juli beter bekeken is dan welke titel op Netflix dan ook.

Hamilton verslaat alles op Netflix

Het onderzoekspanel van Variety kreeg de vraag welke series en films ze in juli gekeken hebben. Maar liefst 37,1 procent van de respondenten liet weten dat ze Hamilton hebben gekeken op Disney+. Vervolgens was een flink gaat naar de nummer twee. Daar vinden we namelijk Unsolved Mysteries met 13,7 procent. Naast het zilver gaat ook het brons naar Netflix, want The Old Guard eindigde met 10,6 procent op de derde plek.

Een knappe prestatie gezien het feit dat Dinsey+ aanzienlijk minder lang bestaat en veel minder abonnees heeft. Toch is het lastig om te zeggen hoe groot het succes van Hamilton is en of deze film daadwerkelijk beter bekeken is dan alles op Netflix. Beide diensten delen namelijk amper cijfers en dus moeten we het doen met andere onderzoeken zoals deze van Variety.

Ondanks dat we het niet zeker weten, kunnen we met redelijk veel zekerheid zeggen dat Hamilton een succes is. Ook andere onderzoeksbureaus, zoals het digitale analysebureau Apptopia, beweren namelijk dat de Disney+ original het uitstekend doet. Volgens hen was tijdens het openingsweekend van Hamilton het aantal downloads binnen de Disney+ app 72,4 % hoger dan normaal. Dit zorgde zelfs voor een storing.

Disney+ wil lijn omhoog doorzetten

Dit succes kon Disney wel gebruiken, want de laatste maanden is er niet veel interessants te melden rondom hun streamingdienst. Gelukkig gaat daar nog dit jaar verandering in komen. Zo slaat de live action versie van Mulan de bioscopen over en komt deze film direct naar Disney+. Daarnaast verschijnen later dit jaar ook de eerste Marvel series, al hebben we daarover ook nog wat slecht nieuws.

Reageer op artikel:
Disney+ heeft eindelijk knaller te pakken en verslaat alle titels op Netflix
Sluiten