GroupWatch: Disney+ troeft Netflix af met toffe nieuwe feature

Met al je vrienden op de bank een filmpje kijken is er door de huidige pandemie niet bij. Gelukkig speelden veel ontwikkelaars daar de afgelopen maanden slim op in. Ook Disney+ gaat aan de slag met een nieuwe feature genaamd GroupWatch.

De afgelopen maanden doken er een hoop tooltjes op waarmee je op afstand samen kunt Netflixen. Helaas gaat het dan vaak om extensies die je enkel op je laptop kunt gebruiken, als een soort laag over de streamingdienst heen.

Disney+ introduceert GroupWatch

Niet ideaal dus. Gelukkig is er nu goed nieuws: Disney+ troeft zijn concurrenten af door zelf een vergelijkbare feature in zijn streamingdienst te verwerken, genaamd GroupWatch.

Met GroupWatch kun je films en series kijken met vrienden en/of familie, ook als zij zich aan de andere kant van het land bevinden. Zo kun je samen Star Wars of Avengers: Endgame kijken, vanaf je eigen bank.

Daarvoor hebben je vrienden en familie wel zelf een Disney+-abonnement nodig. Slim natuurlijk, want op die manier kan de streamingdienst vast weer een aantal nieuwe abonnees verwelkomen. Je wilt immers niet buiten de boot vallen als je vrienden samen een filmpje gaan kijken.

Je kunt GroupWatch gebruiken door op een nieuw icoontje te klikken naast je WatchList. Door daarop te klikken krijg je een speciale link die je kunt delen met de persoon waarmee je samen wilt gaan streamen.

Disney+ GroupWatch
Het nieuwe icoontje (Bron: The Streamable)

Emoji’s en je Duitse neef

Vervolgens kies je welke documentaire, serie of film je samen wilt gaan kijken. Daarbij is het uiteraard een vereiste dat de content in kwestie beschikbaar is voor beide personen. Je kunt een film streamen met je Duitse neef, maar dan moet de film die je wilt kijken wel ook in Duitsland beschikbaar zijn.

Net zoals op Instagram en Facebook kun je tijdens het streamen emoji versturen, en zo op wat er op je scherm gebeurt reageren. Een volledige chatfunctie behoort helaas niet tot de mogelijkheden, dus daarvoor zul je alsnog WhatsApp of Zoom moeten gebruiken. Om pottenkijkers buiten de deur te houden kun je een pincode instellen.

Disney+ GroupWatch
GroupWatch (Bron: The Streamable)

En Nederland dan?

De nieuwe feature is al uitgerold in Canada, waar een select groepje gebruikers GroupWatch kan testen. Na die initiële test kun je rekenen op een uitrol in andere markten, waaronder natuurlijk Nederland. Nog even geduld hebben dus!

The Streamable

Reageer op artikel:
GroupWatch: Disney+ troeft Netflix af met toffe nieuwe feature
Sluiten