Group Watch: Disney+ code verraadt toffe nieuwe feature voor Netflix-killer

Door de pandemie is samen met vrienden op de bank een filmpje kijken helaas verleden tijd. Al snel sprongen ontwikkelaars in dat gat met handige tooltjes waarmee je digitaal alsnog op afstand samen films en series kunt streamen. Vaak zelfs inclusief chatfunctie, ook voor Disney+.

Netflix Party is een van de bekendste voorbeelden. Bijna altijd blijft het echter bij onofficiële software van derden, die ook nog eens enkel in je browser op je laptop of computer werkt. Via je grote televisie samen Netflixen is op afstand helaas dan ook geen optie. Tevens is het altijd maar de vraag of het veilig is.

Disney+ Group Watch

Althans, als je Netflix wilt gebruiken. In de code van Disney+ is op 28 augustus namelijk een nieuwe feature gespot. Het bedrijf lijkt aan een Group Watch-feature te werken. De code wijst op een interactieve manier om samen content te kijken, op afstand, waarbij men emoji en chat-functionaliteit kan gebruiken.

Sterker nog, de code van de streaming-app verraadt al meer eigenschappen. We hebben het dus niet over een loos gerucht van een anonieme bron, de feature is al gespot in de achterkant van Disney+ zelf.

Elke Disney+-abonnee kan binnenkort maximaal zes uitnodigingen versturen voor een ‘Watch Party’. Oftewel, zo kun je met zeven mensen een film, serie of documentaire uit het aanbod van de streamingdienst kijken, terwijl je erover chat.

PIN-code

Uit de code blijkt tevens dat je logischerwijs enkel content kunt kijken die in jouw markt beschikbaar is. Iemand uit Amerika kan niet een Nederlander uitnodigen om een film te streamen die enkel in de Verenigde Staten beschikbaar is.

Group Watch bevat ook PIN-functionaliteit, zodat kinderen niet zomaar vreemden kunnen uitnodigen en/of met vrienden kunnen chatten. Functionaliteit die ook wellicht stiekem de basis legt voor een nieuwe sectie met content voor volwassen, waarover je hier meer kunt lezen.

Overigens heeft Disney nog niks officieel bekendgemaakt. Uit de code is duidelijk geworden dat de feature er zeker aan zit te komen, maar tot Disney+ meer bekendmaakt blijft het gissen naar een releasedatum. Afwachten geblazen!

Disney Plus Informer

Reageer op artikel:
Group Watch: Disney+ code verraadt toffe nieuwe feature voor Netflix-killer
Sluiten