Alrik de Jong
Alrik de Jong Disney+ 18 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Disney+ accounts massaal gehackt, nieuw wachtwoord is het advies

Heb je al Disney+? Wees dan zuinig met je gegevens en pas je wachtwoord voor de zekerheid even aan. Duizenden accounts op de streamingdienst zijn gehackt en worden nu te koop aangeboden op verschillende internetfora. Alsof de lancering niet al dramatisch genoeg was.

De eerste week van streamingdienst Disney+ verliep niet bepaald soepel. Op 12 november waren er bij de grote lancering al technische problemen en in de dagen erna werden duizenden Disney+ accounts overgenomen door kwaadwillende hackers. Techsite ZDNet meldt dat op verschillende internetfora accounts te koop worden aangeboden voor bedragen tussen de 3 en 11 dollar. Een abonnement kost na een gratis proefperiode in Nederland 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar.

‘Disney+ accounts gehackt door datalek bij andere bedrijven’

Disney Nederland is op de hoogte van het probleem. Volgens een woordvoerster van Disney+ is er geen sprake van een datalek, maar zijn de hacks een gevolg van datalekken bij andere bedrijven, waarbij inloggegevens zijn buitgemaakt. Veel mensen gebruiken voor verschillende accounts dezelfde e-mailadressen en wachtwoorden, waardoor het voor de hackers een kwestie van wachtwoorden uitproberen wordt. Het advies luidt dan ook om voor elk account een ander wachtwoord te gebruiken om het hackers moeilijker te maken.

Wachtwoord veranderen

De woordvoerder laat weten dat Disney+ een standaardprocedure hanteert, waardoor een account direct wordt geblokkeerd als er verdachte activiteit wordt waargenomen. Daarna volgt de mogelijkheid het wachtwoord te veranderen. Mocht je nog gewoon series kunnen streamen, wees dan niet ongerust, want dan is je account dus niet gehackt. Maar nogmaals: pas je wachtwoord even aan. Kleine moeite.

Disney+ NL on Twitter

Chapter 2 van #TheMandalorian nog niet gezien? Stream hem nu op #DisneyPlus. https://t.co/P0iGkqfzbi

Tijd om rustig verder te streamen met deze originals

Niet gehackt en wel een nieuw wachtwoord? Goed zo. Rustig ademhalen, neem even een glaasje water en ga lekker verder met streamen. Check onze top 8 meest veelbelovende Disney+ Originals, met The Mandalorian op één.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney+ accounts massaal gehackt, nieuw wachtwoord is het advies
Sluiten