Disney+ komt met functie tegen pandemie-eenzaamheid: GroupWatch

Tijdens de pandemie ervaren veel mensen wat eenzaamheid is. Zelfs samen gezellig een film kijken zit er niet meer in. Streamingdienst Disney+ komt met een functie die het leed ietwat verzacht: GroupWatch.

De nieuwe functie die Disney+ in Nederland introduceert, maakt het voor abonnees mogelijk om met vrienden en familie vanaf verschillende locaties naar dezelfde film of serie te kijken. Dat heeft de streamingsdienst donderdag onthuld.

Samen films en series streamen met GroupWatch

Via GroupWatch kunnen maximaal zeven mensen tegelijk via webbrowsers, mobiele apparaten, connected TV-apparaten en Smart TV’s programma’s, films en series bekijken en realtime reacties met elkaar delen met zes verschillende emoji’s. “De functie maakt het mogelijk om, in een tijd waarin veel mensen vanwege de pandemie nog steeds gescheiden zijn van vrienden en familie, toch op een veilige, virtuele manier en vanuit de eigen woonkamer samen films kunnen kijken”, aldus Disney+ in een statement.

De functie tegen pandemie-eenzaamheid was al beschikbaar in de landen Canada, Australië en de Verenigde Staten. Volgens de streamingdienst wordt er daar gretig gebruik van gemaakt.

10 briljante films op Disney+

In 2020 mag er dan niet zo heel veel nieuwe content gemaakt zijn voor Disney+, 2019 was daarentegen een topjaar. De ene na de andere monsterproductie verscheen in de bioscoop en later op de streamingdienst. Van Avengers: Endgame en The Lion King tot Star Wars: The Rise of Skywalker en Spider-Man: Far From Home; check dit briljante tiental aan films om te streamen via GroupWatch.

En mocht je echt de hele dag virtueel met je vrienden en familie willen strijden tegen eenzaamheid, check dan de Star Wars-serie The Mandalorian. Binnenkort verschijnt seizoen 2. Check hier een opvallend voorproefje.

Eenzaamheid door thuiswerken

Dat de pandemie-eenzaamheid niet uit de lucht gegrepen is, blijkt uit een nieuw onderzoek naar thuiswerken in Nederland. Lees hier hoe Nederlanders denken over de gevolgen van het vele thuiszitten.

🎬 Check ook: Dit roken, drinken en snuiven acteurs écht in films en series

Reageer op artikel:
Disney+ komt met functie tegen pandemie-eenzaamheid: GroupWatch
Sluiten