Disney+ vestigt record met zeer succesvol eerste jaar

Disney+ heeft haar eerste jaar achter de rug. De streamingdienst werd vorig jaar november gelanceerd met een vrijwel onmogelijke opgave: de achterstand op Netflix inlopen. Het bedrijf is beter op weg dan praktisch iedereen had durven dromen.

Dat het eerste jaar van de streamingdienst zo zou verlopen, had niemand vorig jaar kunnen voorspellen. De pandemie zorgde ervoor dat Disney niet of maar beperkt de Originals-machine op gang kon brengen.

Disney+ scoort

Toch heeft 2020 het bedrijf geen windeieren gelegd. Allerminst. In het eerste actieve jaar heeft Disney+ namelijk al maar liefst 73 miljoen abonnees vergaard. Daarmee is het met gemak het meest succesvolle eerste jaar voor een streamingdienst. Ooit. Met afstand.

Alleen al in de eerste 24 uur harkte Disney+ meteen 10 miljoen abonnees binnen, ondanks de beperkte beschikbaarheid destijds. Dat had de streamingdienst vooral te danken aan Star Wars-serie The Mandalorian.

Reorganisatie

Sinds de pandemie heeft Disney een grote reorganisatie aangekondigd, met als voornaamste doel om de focus naar streaming te verschuiven. Het uitbrengen van Mulan op Disney+ (tegen betaling) was een indicatie van de potentie: volgens onderzoeksbureau Sensor Tower steeg het aantal nieuwe installaties van de Disney+-app met 68 procent in de week dat Mulan uit kwam.

De gloednieuwe Disney-CEO Bob Chapek maakte de nieuwste abonnee-cijfers bekend tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Q4 2020. Het aantal abonnees “overtreft onze hoogste verwachtingen,” aldus de kersverse CEO.

En Netflix dan?

Ter vergelijking: Netflix, de grootste concurrent van Disney+, heeft net iets minder dan 200 miljoen actieve abonnees. Na meer dan tien jaar met totale marktdominantie.

Disney heeft dus al bijna de helft na krap een jaar. HBO Max heeft na zes maanden 8.5 miljoen abonnees op de teller staan. Benieuwd naar hoe Disney+ het jaar af gaat sluiten? Deze week werd de lijst met nieuwe films en series die in december naar de streamingdienst komen bekend gemaakt. Je kunt de complete lijst hier checken.

THRTC

Reageer op artikel:
Disney+ vestigt record met zeer succesvol eerste jaar
Sluiten