Nieuwe talkshow Disney+ wordt gehost door… aliens

The Muppets, Sesamstraat, The Dark Crystal: The Jim Henson Company zijn de experts op het gebied van poppen. Een vak apart, een kunstvorm an sich. In plaats van educatieve series voor kinderen gaat het bedrijf die skills binnenkort inzetten voor Earth to Ned. Een talkshow op Disney+ met… aliens.

Ja, dat las je goed. Nu we allemaal afstand moeten houden is het filmen van een talkshow een pittige klus. De meeste grote Late Night-shows uit Amerika zenden nu vanuit het huis van de presentators uit. Daardoor lijken de resulterende uitzendingen vaak meer op wat je van YouTubers gewend bent dan op een Late Night-show.

Earth to Ned

Disney+ kan die beperkingen slim omzeilen met Earth to Ned. De serie gaat over een blauwe alien die geobsedeerd is door de popcultuur van onze planeet en zijn luitenant Cornelius. Ned werd aanvankelijk hier naartoe gestuurd om onze aardbol te veroveren, maar raakte uiteindelijk zo verslaafd aan onze muziek, films en series, dat hij dat plan liet varen.

Nu hosten ze een talkshow, uitgezonden vanaf de brug van hun ruimteschip, diep onder de grond verborgen. Waar ze ons kostbaarste goed – beroemdheden – interviewen om te praten over Neds huidige obsessies binnen de popcultuur, van films en series tot muziek. Ned zal echte gasten vanuit het hele bekende universum interviewen, in de stijl van een Late Night-show, in de hoop de ultieme talkshow te produceren en zelf ook een beroemdheid te worden.

4 september op Disney+

Wat een concept! De serie gaat op 4 september van start op Disney+, met elke week een nieuwe aflevering. We hebben het hier over Disney, dus de lijst aan gasten die de eerste tien afleveringen voorbij komen is  indrukwekkend.

Van Star Wars-helden Billy Dee Williams en Gina Carano tot RuPaul en Gillian Jacobs. Verder kun je onder andere rekenen op Robert Irwin, Joe McHale, Reggie Watts en Taye Diggs. Check hieronder de eerste trailer voor Earth to Ned. Het is nog een kwestie van afwachten of het resultaat goed uitpakt, maar Disney en The Jim Henson Company verdienen op zijn minst alvast een applaus voor het concept…

Reageer op artikel:
Nieuwe talkshow Disney+ wordt gehost door… aliens
Sluiten