Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 15 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

The Mandalorian achterna: geruchten wijzen op Darth Maul serie Disney+

Een tijdje geleden liet Disney weten bezig te zijn met meerdere Star Wars projecten voor een eigen streamingdienst. Gezien het succes van The Mandalorian zijn wij er zeker van dat er nog meer series gaan komen. Afgezien van een spin-off rondom Obi-Wan Kenobi is het echter nog maar de vraag waarover deze zal gaan.

De recente geruchten gaan dat er nu ook een serie rondom Darth Maul aan zit te komen. Dit is een bekende Star Wars slechterik die voor het eerst zijn opwachting maakte in Episode I – The Phantom Menace.

Gerucht: er komt een Darth Maul serie voor Disney+

Waar er eerder gezegd werd dat Darth Maul een rol zou hebben in de Obi-Wan Kenobi serie, lijkt het er nu op dat het personage een geheel eigen serie krijgt. Er mag dan nog niks door de studio’s bevestigd zijn, maar het nieuws komt van dezelfde bron die wist te vertellen dat er een Obi-Wan serie aan zat te komen, al voordat het officieel bekend werd.

Fans hebben Darth Maul voor het laatst gezien in Solo: A Star Wars Story, dat vanwege de tegenvallende ontvangst waarschijnlijk geen vervolg meer gaat krijgen. Ook maakte de bekende slechterik zijn opwachting in enkele series rondom de franchise.

Meer Star Wars series

Naast een eventuele Darth Maul serie komt er dus ook een reeks rondom Obi-Wan Kenobi, waarbij het titelpersonage wederom door Ewan McGregor gespeeld gaat worden. Star Wars fans zullen ongetwijfeld weten dat deze twee personages een bepaalde geschiedenis samen hebben, waardoor de kans groot is dat er, mocht de Darth Maul reeks er inderdaad komen, overlap tussen beide series zal zijn.

Tevens krijgt The Mandalorian een tweede seizoen, dat gepland staat om eind dit jaar al op Disney+ te verschijnen. Een uitgebreid overzicht met nieuwtjes en andere artikelen rondom Star Wars is hier te checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
The Mandalorian achterna: geruchten wijzen op Darth Maul serie Disney+
Sluiten