Eigen serie en meer: Disney+ heeft grote plannen voor Darth Maul

Disney hoopte na de overname van Lucasfilm met Star Wars het Marvel Cinematic Universe-trucje te kunnen herhalen. Helaas liep het anders: fans waren nou niet bepaald te spreken over de nieuwe filmtrilogie, en de beloofde barrage aan spinoff-films kwam al na twee delen tot een einde.

De films brachten nog steeds enorme bedragen in het laatje. Maar niet op het Marvel-niveau, waar Disney duidelijk wel op hoopte. Disney CEO Bob Iger kondigde zelfs een pauze aan voor de franchise. Even een pas op de plaats, en terug naar de tekentafel.

Disney+ en Star Wars

Afgelopen week bleek bovendien dat de aankomende Star Wars-films ook nog eens een jaar worden uitgesteld. Fans van de science-fiction franchise moeten hun heil voorlopig dus op Disney+ zoeken. The Mandalorian was een enorm succes, een succes dat Disney van plan is om volledig uit te gaan melken.

Geruchten van alle kanten wijzen erop dat het bedrijf een soort mini-MCU wil creëren op zijn streamingdienst, maar dan voor Star Wars. Een verzameling aan shows die met elkaar verbonden zijn. Over die plannen lees je hier meer.

Darth Maul

Een van de shows die naar verluidt onderdeel uit gaat maken van die strategie, wordt Darth Maul. Althans, dat is wat het doorgaans goed ingelichte The Direct meldt. De schurk uit de prequel-trilogie krijgt volgens hun bronnen zijn eigen Disney+-serie. Daarnaast zal hij opduiken in meerdere andere Star Wars-series in de komende jaren.

Zijn eigen Disney+-serie zal zich afspelen na de gebeurtenissen uit Solo: A Star Wars Story. Ook zal Emilia Clarke’s Qi’ra een prominente rol krijgen in de show. Dat past in het plaatje van eerdere geruchten dat Donald Glover’s Lando ook zijn eigen serie gaat krijgen.

Het is nog maar de vraag welke plannen daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden, en welke ideeen op de tekentafel blijven liggen. We hebben het tenslotte over geruchten. Ondertussen zijn het er echter zoveel dat er een duidelijk plaatje ontstaat waar we niet omheen kunnen: Disney+ gaat dieper in de wereld duiken van Solo. Wordt vervolgd!

The Direct

Reageer op artikel:
Eigen serie en meer: Disney+ heeft grote plannen voor Darth Maul
Sluiten