Disney+ gaat Netflix achterna en geeft miljoenen uit aan Feyenoord-docu

Netflix heeft Sunderland en Juventus, Amazon Prime Video heeft Manchester City en Tottenham Hotspur, en nu duikt ook Disney+ in de voetbalwereld. De nog jonge streamingdienst is bijna rond met Feyenoord. Slechts een paar handtekeningen is de havenclub verwijderd van een lucratieve deal.

Documentaires waarin voetbalclubs op de voet gevolgd worden, zijn de laatste jaren sterk in opkomst. Netflix volgde Sunderland tijdens een dramatische periode in de clubhistorie en scoorde een grote hit. Vervolgens volgde de streamingdienst ook Juventus in hun jacht op de Champions League.

Disney+ volgt voorbeeld Netflix en Amazon Prime

Ondertussen dook ook Amazon Prime in op de trend met hun docuserie All or Nothing. In 2018 verscheen het eerste seizoen met Manchester City en onlangs verscheen het tweede seizoen waarin Tottenham hotspur centraal staat. Deze vlieg-op-de-muur documentaires zijn razend populair en dus durft ook Disney+ zich er wel aan te wagen.

Opmerkelijk is wel dat Disney+ voor een, met alle respect, kleinere club gaat. Hoewel Feyenoord een grote historie en fanschare heeft, is de club toch vooral binnen onze landsgrenzen een grote naam. Door een gebrek aan recente Europese successen is de club aanzienlijk minder groot buiten Nederland. Deze documentaire lijkt dan ook vooral bedoeld te zijn voor Nederland.

Feyenoord en Disney+ zijn er bijna uit

Het komt dan ook niet als een verrassing dat een Nederlander achter deze deal zit. Marketeer Chris Woerts heeft Disney en Feyenoord bij elkaar gebracht. Met succes, want er moeten alleen nog een paar handtekeningen gezet worden. Zodra dit rond is maakt Disney+ volgens Voetbal International drie miljoen euro over en krijgen ze in ruil daarvoor toegang tot alle ruimtes van het trainingscomplex.

Krijgen we straks dit soort beelden maar dan met Bijlow, Berghuis en Advocaat?

Alles wijst erop dat het rond gaat komen. Zo was een filmploeg van Disney+ afgelopen zaterdag al aanwezig in Zwolle. Feyenoord won daar de eerste wedstrijd van het seizoen met 0-2 van PEC. Het is de bedoeling dat de eerste aflevering nog voor de winterstop te zien is. Vervolgens zal de serie de rest van het seizoen doorlopen.

Geen primeur voor Feyenoord

Dit maakt Feyenoord overigens niet de eerste Nederlandse club met een vlieg-op-de-muur documentaire. Het is niet eens een primeur in Rotterdam. Een aantal jaar geleden werd Sparta al op de voet gevolgd door een cameraploeg.

Reageer op artikel:
Disney+ gaat Netflix achterna en geeft miljoenen uit aan Feyenoord-docu
Sluiten