Disney schrapt Mulan, stelt Star Wars en Avatar films uit

Toen bekend werd dat Tenet voor onbepaalde tijd is uitgesteld, was het slecht een kwestie van tijd tot Disney zou volgen. De film van Warner Bros. en Christopher Nolan is een belangrijke test voor heel Hollywood.

Iemand moet het risicovolle spits afbijten. Gaat men echt weer massaal naar de bioscoop als je een film uitbrengt die honderden miljoenen dollars kostte om te maken?

Disney stelt Mulan uit

Voorlopig blijft het antwoord op die vraag uit. Ook Mulan is namelijk voor onbepaalde tijd uitgesteld. De film was al meermaals uitgesteld, met uiteindelijk 21 augustus als geplande releasedatum. Maar ook die timing is nu geschrapt. Terwijl de film oorspronkelijk op 27 maart uit had moeten komen.

Daar blijft het helaas niet bij. Disney is al verder vooruit aan het kijken en ruimte aan het vrijmaken voor de uitgestelde films. Dat heeft ook gevolgen voor Star Wars en Avatar, de franchise die sinds de overname van Fox ook onder de Grote Muis valt.

Ook Avatar uitgesteld

Avatar 2 stond op de planning voor een release in 2021, maar is nu uitgesteld naar 2022. Saillant detail: Avatar 2 werd ooit aangekondigd voor 2014…

Zo ziet de planning er nu uit voor de vier (!) Avatar-sequels:

  • Avatar 2 (Dec. 16, 2022)
  • Avatar 3 (Dec. 20, 2024)
  • Avatar 4 (Dec. 18, 2026)
  • Avatar 5 (Dec. 22, 2028)

Regisseur James Cameron lichtte de beslissing zelf toe op Twitter:

Star Wars ook de klos

Ook Star Wars wordt getroffen. De eerste spin-off zou in 2022 uit gaan komen, maar is nu tot december 2023 uitgesteld. Dat is de film die geregisseerd wordt door Thor:Ragnarok-regisseur Taika Waititi.

De andere twee aankomende Star Wars-films zijn uitgestel tot december 2025 en december 2027. Ja, Star Wars-fans zullen nog lang geduld moeten hebben…

Er zijn nog films over voor 2020

Overigens heeft ook Disney nog steeds films op de planning staan voor 2020, evenals de rest van Hollywood.

New Mutants komt uit op 2 augustus, The Personal History of David Copperfield op 28 augustus, Death on the Nile op 23 oktober, en Black Widow opvallend genoeg nog steeds op 6 november. En vergeet Soul niet, de nieuwe Pixar-film die op 20 november uitkomt.

Althans, voor nu. Ondertussen is de kans nihil dat die lijst intact blijft…

Reageer op artikel:
Disney schrapt Mulan, stelt Star Wars en Avatar films uit
Sluiten