Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Disney hakt knoop door: coronavirus treft nu ook Mulan en twee andere films

Het domino-effect van dat het coronavirus veroorzaakt in Hollywood woedt voort. Nadat we gisteravond meldden dat Fast and Furious 9 een jaar is opgeschoven, zijn nu ook New Mutants en Mulan uitgesteld.

Mulan, een remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1998 zou oorspronkelijk op 27 maart uitkomen. Disney heeft nog geen nieuwe datum onthuld.

New Mutants, Mulan en Antlers

New Mutants, een X-Men film die nog onder Fox is gemaakt en onderhevig was aan flinke reshoots, zou op 3 april uitkomen. Ook voor die film is nog geen nieuwe releasedatum bekend.

Een minder bekende film is het derde slachtoffer uit de stal van Disney. Dan hebben we het over Antlers, een horrorfilm van Searchlight Pictures. Door de overname van 21th Century Fox vallen dergelijke titels nu ook onder de Grote Muis. Meestal waren dat overigens de afgelopen maanden ook de grootste flops, de projecten waar Disney niet zelf voor heeft gekozen.

Mulan is echter wel zo’n film waarvoor de studio hoge verwachtingen had. Pixar’s Onward wordt geprezen door recensenten maar doet het allesbehalve fantastisch in de bioscoop, mede door het coronavirus. Mulan is een peperdure live-action remake van de originele animatiefilm, met in tegenstelling tot de vorige live-action remakes van de studio een serieuzere toon.

China en Black Widow

De film is vooral internationaal erg belangrijk voor Disney. De film spreekt met zijn setting ook vooral het Chinese publiek aan, een markt die steeds belangrijker wordt voor de box office van veel films. Mulan is zo’n beetje op maakt gemaakt om daar te scoren. Gezien het coronavirus daar is ontstaan is de beslissing om de film uit te stellen begrijpelijk.

De vraag is op dit moment vooral wat er met Black Widow gaat gebeuren. Die Marvel film staat op de planning voor 1 mei. Waarschijnlijk wacht Disney nu de marketingmachine op volle toeren draait eerst af hoe de situatie rondom het virus zich ontwikkelt. Als er weinig verandert of als de situatie zelfs verergert, dan lijkt ook voor die titel uitstel onvermijdelijk.

Veerkrachtig

En de businesskant? Voormalig Disney CEO Bob Iger ontkent zeker niet dat het uitdagende tijden zijn. Meerdere Disneyparken zijn gesloten tot eind deze maart. Toch heeft Iger vertrouwen in de toekomst:

“Wat we in de afgelopen jaren hebben laten zien, is dat we ongelooflijk veerkrachtig zijn”, vertelde Iger aan aandeelhouders. ‘Als je aan de wereld van vandaag denkt, is wat we creëren nog nooit zo noodzakelijk of belangrijk geweest.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Variety

Reageer op artikel:
Disney hakt knoop door: coronavirus treft nu ook Mulan en twee andere films
Sluiten