Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Disney’s bizarre live-action plannen voor Dragon Ball

Disney harkt al jaren enorme bedragen binnen met zijn live-action remakes van iconische tekenfilms. The Lion King, Aladdin, Jungle Book en ga zo maar door. Sterker nog, dankzij de introductie van Disney+ wordt het tempo alleen maar verder opgevoerd. Maar wat is de volgende stap? Dragon Ball!

Dragon Ball en…. Disney!

Op een gegeven moment raken de nostalgische tekenfilms op, zou je zeggen. De Grote Muis denkt al aan sequels, maar het bedrijf zal ook ongetwijfeld willen blijven verbreden. En in welke hoek vind je nou meer nostalgische en iconische tekenfilms en series? Precies: anime.

Pokémon, Dragon Ball, Sailor Moon: Het zijn allemaal Japanse animatieseries en films die niet alleen in Japan ontzettend populair zijn, maar ook wereldwijd. Ook in Nederland is de nostalgie-factor van Dragon Ball enorm.

Bij Dragon Ball denk je echter niet meteen aan Disney. Toch dook afgelopen maand het gerucht op dat de Grote Muis aan een Dragon Ball film werkt. Live-action. Ondanks de film uit 2009 waar de fans en de makers zelf het liever niet over hebben: Dragon Ball Evolution. Een live-action gedrocht dat bovenaan het lange lijstje met mislukte westerse live-action adaptaties van anime staat. Disney heeft door de overname van Fox de filmrechten voor Dragon Ball in handen.

Dragon Ball Z – Cartoon Network Intro HD

Uploaded By HDSuperGokuHD http://www.YouTube.com/user/HDSuperGokuHD

Nog een live-action adaptatie

Toch lijkt het er sterk op dat Disney nog een poging wil wagen. Niet geanimeerd, maar opnieuw met echte acteurs. Het blijft namelijk niet bij een loos gerucht, want ook de bekende insider Daniel Richtman lijkt meer te weten. Daarmee komt het nieuws nu uit meerdere hoeken. Voorlopig is er nog geen bewijs, maar je kunt er steeds minder voorzichtig van uitgaan dat Disney plannen heeft voor Dragon Ball.

De actiefilm krijgt naar verluidt een groot budget en een volledig Aziatische cast. Volgens doorgaans betrouwbare bronnen overweegt Disney Aquaman-ster Ludi Lin voor de rol van Goku. Crazy Rich Asians-acteur Henry Golding staat op Disneys wensenlijstje voor Vegata. De film beslaat naar verluidt de eerste arc uit Dragon Ball Z.

Disney's bizarre live-action plannen voor Dragon Ball
Scène uit de film Dragon Ball Super: Broly (Toei)

Marvel achterna

Het plan? Een megafranchise opzetten, een filmserie die naast Star Wars en het Marvel Cinematic Universe kan gaan staan. Het is vaak geprobeerd en het is even vaak mislukt, maar als een studio het budget, de skills en de kennis heeft om dit soort nostalgie-bommen volop te benutten, dan is Disney het wel.

Er is in ieder geval genoeg filmmateriaal: er zijn meerdere series met honderden afleveringen, vijftien animatiefilms en bijna 150 games. Disney heeft goud in handen met deze nu al gigantische franchise, maar de lat ligt ongelooflijk hoog en het zal een pittige klus worden om de stap naar live-action te zetten. De potentie en daarmee de dollartekens is er sowieso, dus het is logisch dat Disney interesse heeft. Hopelijk krijgen we snel een concretere bevestiging te horen!

Check ondertussen hieronder de film die we allemaal liever zo snel mogelijk vergeten:

Dragonball: Evolution | Trailer | 20th Century FOX

In Theaters April 8, 2009 SUBSCRIBE: http://bit.ly/FOXSubscribe Connect with Dragonball: Evolution Online: Like Dragonball: Evolution on FACEBOOK: http://bit.ly/DragonballEvolutionFB About 20th Century FOX: Official YouTube Channel for 20th Century Fox Movies. Home of Avatar, Aliens, X-Men, Die Hard, Deadpool, Ice Age, Alvin and the Chipmunks, Rio, Peanuts, Maze Runner, Planet of the Apes, Wolverine and many more.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Daniel Richtman

Reageer op artikel:
Disney’s bizarre live-action plannen voor Dragon Ball
Sluiten