Disney werkt aan minder Star Wars projecten dan je denkt

Het is een belangrijke week voor Star Wars fans. The Rise of Skywalker komt uit, de film die meer dan veertig jaar aan films afsluit. De climax van de Skywalker Saga. Wat erna komt, is nog altijd een groot vraagteken. Ook bij Disney en Lucasfilm zelf.

Welke kant gaat Star Wars op?

Even leek het erop dat de showrunners achter Game of Thrones een trilogie zouden maken. Sterker nog, ze waren al door Disney binnengehaald. Uiteindelijk, mede door een deal van Netflix en de backlash op het laatste seizoen van Game of Thrones, zagen ze toch van de samenwerking af.

Al snel doken geruchten op dat Lucasfilm geen idee heeft welke kant het op wil met de franchise van George Lucas. Later werden die geruchten zelfs bevestigd door Kathleen Kennedy, de president van het bedrijf achter Star Wars.

Toch zijn er ook zonder de Skywalkers vele verhalen te vertellen, zo bewijzen de vele boeken, comics en games die de franchise rijk is. Naast The Mandalorian en de aankomende Obi-Wan Kenobi serie voor Disney+ zou je verwachten dat Disney volledig inzet op een breed scala aan series en films.

Disney CEO Bob Iger geeft antwoorden

Toch zijn het er minder dan je zou denken, zo benadrukt Disney CEO Bob Iger in een interview met Variety. Hij werd gevraagd naar de toekomst van de franchise, en hoeveel projecten er in ontwikkeling zijn. Zijn antwoord is duidelijk: “Het aantal projecten in ontwikkeling is waarschijnlijk veel kleiner dan je denkt.”

Disney CEO Bob Iger Bron: EPA/VICKIE FLORES
Disney CEO Bob Iger (Bron: EPA/VICKIE FLORES)

Daar is echter een goede reden voor, want de Grote Muis heeft zijn lesje wel geleerd. Na de tegenvallende prestaties van Solo: A Star Wars Story drukte het bedrijf op de reset-knop. Even een pas op de plaats. Volgens Iger zijn er zo weinig projecten in ontwikkeling omdat ze “er een paar uitkiezen” en die vervolgens “monitoren om erachter te komen hoe ze uitpakken.”

Ook onthult de CEO dat ze in sommige gevallen projecten “mee naar buiten nemen om te ontdekken hoe het publiek reageert.” Op basis van die respons gaat Lucasfilm vervolgens “op een passende wijze aan de slag.”

Zeer belangrijk

Iger geeft toe dat het aantal mogelijke projecten “eindeloos” is, maar dat ze erg moeten oppassen. Volgens hem is de volgende film namelijk “zeer belangrijk.” Gelukkig neemt Disney het in ieder geval zeer serieus. De eerste film zonder Skywalkers gaat waarschijnlijk bepalen of het grote publiek loyaal naar de bioscoop blijft trekken, of dat men juist Star Was-moe raakt.

The Rise of Skywalker, een nieuw begin

Over The Rise of Skywalker is de Disney CEO (logischerwijs) zeer tevreden. Iger vindt dat J.J. Abrams “een film heeft afgeleverd die echt afsluit. De film is zeer bevredigend en emotioneel.”

De film is echter geen einde, maar een nieuw begin voor nieuwe verhalen in het Star Wars universum. Althans, dat is wat Iger beweert. Maar hoe dat nieuwe begin er dan uit gaat zien, blijft voorlopig een groot mysterie.

?Wij hebben in ieder geval wel wat suggesties voor iconische en brute personages die hun eigen Star Wars film verdienen.

Variety

Reageer op artikel:
Disney werkt aan minder Star Wars projecten dan je denkt
Sluiten