Slecht nieuws: Disney schrapt laatste films van 2020 uit bioscoopagenda

De feestdagen zijn normaliter een zeer lucratieve periode voor Hollywood. Juist dan breng je grote blockbusters uit. Disney doet dit jaar echter precies het tegenovergestelde: ook de laatste paar films die het bedrijf nog voor de komende maanden op de planning had staan, zijn nu geschrapt.

Eternals, Black Widow: de Marvel-films waren al eerder uitgesteld. Nu heeft de Grote Muis er echter voor gekozen om zijn laatste twee grote blockbusters te schrappen. Dan hebben we het over de door GTA geïnspireerde film Free Guy van Stranger Things-producent Shawn Levy en de nieuw Agatha Christie-adaptatie Death on the Nile.

Disney schrapt films

Allebei projecten die Disney in handen heeft gekregen door de overname van 20th Century Fox. De films stonden respectievelijk voor 11 en 18 december op de planning. Opvallend genoeg zijn de blockbusters niet letterlijk uitgesteld. Disney heeft ze simpelweg uit de agenda gehaald.

Opties zoals een release op Disney+ kunnen daarmee ook nog verkend worden, al zal Free Guy daar net iets te gewelddadig voor zijn. Tevens zijn het geen loze kleinere films die het bedrijf vooral moet dumpen, na de overname van de studio van Fox. Beide titels hebben flinke potentie.

De beslissing is allesbehalve vreemd natuurlijk. Ziekenhuizen in Amerika, de grootste afzetmarkt voor deze titels, meldden afgelopen week een stijging van 20 procent in nieuwe gevallen. Ook zijn simpelweg 55 procent van alle bioscopen in de Verenigde Staten dicht.

En Wonder Woman 1984 dan?

Zo blijft er nog maar een handjevol opties over voor bioscoopbezoekers in november en december. Denk aan de animatiefilm Croods: the New Age en natuurlijk Wonder Woman 1984. Het blijft opvallend dat Warner Bros. die superheldenfilm heeft laten staan.

WarnerMedia CEO Ann Sarnoff gaf vorige week aan nog steeds achter die keuze te staan. Afhankelijk van de nieuwe pandemie-cijfers blijft dat volgens haar ook het geval. Gezien de huidige explosief stijgende cijfers in de Verenigde Staten kunnen filmfans echter maar beter alvast een andere vorm van vermaak gaan zoeken voor de feestdagen…

Cinemablend

Reageer op artikel:
Slecht nieuws: Disney schrapt laatste films van 2020 uit bioscoopagenda
Sluiten