Noah Korevaar
Noah Korevaar Disney+ 17 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Disney heeft een gratis en creatief Baby Yoda kerstcadeautje voor iedereen

Showrunner Jon Favreau deed er alles aan om The Child, ook wel bekend als Baby Yoda, geheim te houden. Daardoor kon Disney ook niet zijn immense merchmachine op gang brengen om alvast merchandise te produceren, nog voor The Mandalorian van start ging op Disney+.

Baby Yoda gaat door het dak

De kleine groene alien mocht immers niet uitlekken. Achteraf gezien een slimme keuze, want Baby Yoda heeft het internet volledig veroverd. Ook consumenten die normaliter niks met Star Wars hebben kunnen niet om de grote ogen van de 50-jarige baby heen. Ja, The Child is 50 jaar oud, maar daarmee niet minder schattig!

Er ontstond dus een gat. Ondertussen is er wel officiële merch van Baby Yoda beschikbaar, maar in de tussentijd poogden veel derde partijen er een slaatje uit te slaan. Namaakspul dus, nou niet bepaald legale truien, poppetjes en andere cadeautjes voor kerst waar halfslachtig een foto van het fictieve personage op is geplakt.

Gratis merch

Dat zal ook nog wel even zo blijven. De officiële merch is namelijk vrijwel overal uitverkocht. Gelukkig hebben Disney en Jon Favreau vlak voor kerst nog een mooie verrassing voor je. De showrunner van The Mandalorian heeft namelijk een gratis Baby Yoda cadeau op Twitter gedeeld, voor de creatievelingen onder ons.

Je moet voor dit schitterende hoogstandje namelijk wel bereid zijn om te knutselen. DIY dus. Maar hé, dan heb je wel een Baby Yoda in een wiegje die je in de kerstboom kan hangen. Wat wil je nog meer?

Voor het geval dat nog niet genoeg was kun je sinds afgelopen weekend ook nog eens Baby Yoda instellen als profiel-icoontje op Disney+. Wat kan het leven soms toch mooi zijn…

?Check ook de eerste reacties op The Rise of Skywalker, zonder spoilers!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney heeft een gratis en creatief Baby Yoda kerstcadeautje voor iedereen
Sluiten