Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 10 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dior kleedt PSG en brengt klassiek terug in de voetbalmode

Het Franse modehuis Dior heeft de spelers van Paris Saint-Germain (PSG) in nieuwe clubuniformen gestoken. De klassieke snit is terug in de voetbalmode en dat is een verademing in tijden van gescheurde jeans, camo-trainingspakken en opgerolde broekjes.

De collectie is ontworpen door niemand minder dan Kim Jones, artistiek directeur van Dior. Het is zijn tweede collectie voor de club van Messi en Mbappé.

Dior steekt PSG in pak

De donkere jaren van de afzichtelijke voetbalmode lijken op hun retour. De trend dat voetballers zelf insprak hebben in hun clubuniformen, heeft nooit goed uitgepakt. Hoodies, baseballpetten, baggy jeans, grote merklogo’s, dat soort dingen. Leuk, die streetstyle, maar we verlangen weer naar wat meer beschaving in het voetbal en hopelijk geeft Dior hiermee het voorbeeld.

Dior heeft de voetballers voorzien van clubuniformen zoals we ze kennen uit de mooie dagen van het voetbal. Centraal staan de perfect gesneden pakken, uiteraard op maat gemaakt voor de kleine lichamen van Messi en Mbappé, het beestenlichaam van Sergio Ramos en de rest. Daarnaast bestaat de nieuwe PSG-collectie uit klassieke basics als een jas in Harrington-stijl, kasjmiertruien en de klassieke lederen Dior Explorer-derbyschoenen.

Maatwerk om Messi en Mbappé

De campagne is geschoten door Till Janz. Hij bracht prachtig in beeld hoe het maatwerk om Messi, Mbapp√©, Ramos, Donnaruma, Verrati, Hakimi en de rest is gevouwen. Op dinsdag 14 februari maken de vedettes van PSG hun debuut in de nieuwe clubuniformen van Dior. Dan speelt het team de eerste wedstrijd tegen Bayern M√ľnchen in de achtste finale van de Champions League.

De items uit de collectie Dior x Paris Saint-Germain zijn te shoppen via de website van het Franse modehuis. En we vertellen je vast dat die vooral betaalbaar zijn voor Messi en Mbappé, getuige hun salaris per seconde bij PSG. Bekijk ook direct de meest onnozele trend in het voetbal.

Behind the scenes

En dan zijn er nog de beelden achter de schermen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.