Dining Manners: Wyers Bar & Restaurant in Amsterdam

Waar moét je gegeten hebben? Waar serveert men het perfecte stuk vlees en is die hoog aangeschreven tent wel écht de moeite waard? Mitchell, Leroy en Thomas dineren (en lunchen soms ook) in restaurants door heel het land om te beoordelen: zijn zij Manners-waardig? Dit keer: Wyers Bar & Restaurant aan de Nieuwendijk in Amsterdam.

Meer Dining Manners vind je hier.

Wie naar een hoogstaand en verfijnd restaurant zoekt, komt niet snel aan de Amsterdamse Nieuwendijk uit. Het begin van de winkelstraat, die eindigt bij de Dam en daarmee een verlengde is van de Kalverstraat, is volledig gefocust op toeristen. Lees: veel neon-lichten, vreetschuren en winkels waar je T-shirts met niet-zo-grappige teksten kunt kopen. Zodra de voordeur van Wyers nochtans achter je gesloten is, verdwijn je in een internationaal eet-walhalla en biedt het uitzicht een interessante blik op het reilen en zeilen van toeristische stromen.

Wyers is gekoppeld aan het naastgelegen Kimpton De Witt Hotel, wat enerzijds voor veel internationale gasten zorgt en anderzijds een luxe doch toegankelijke setting met zich meebrengt. Dat toegankelijke zit ‘m vooral in de vriendelijke bediening en het comfort food op de kaart. Chef Sam DeMarco (a.k.a. SammyD) creëerde een hoogstaand en tegelijkertijd toegankelijk menu. Oftewel: een perfecte combinatie van Hollandse kenmerken en invloeden vanuit the U.S and A.

Menukaart Wyers Bar & Restaurant

Verwacht gerechten als de Reuben sandwich, lobster roll, vitello tonnato tartaar, American pancakes en de kimchi bacon hot dog, maar ook de bitterbal – hoe kan het ook anders. De houtgestookte grill van Grillworks is de eyecatcher in de open keuken van Wyers, waar je het team van SammyD kunt zien beulen om de gerechten te creëren. De grill is verantwoordelijk voor rokerige smaken in onder andere de uiensoep, black angus ribeye en bbq chicken cobb salade. Nom nom nom! 

Sfeer

De Nederlandse restaurant-lat ligt hoog. Zeker in de hoofdstad struikel je over de kwalitatieve hotspots. Wyers weet goed met deze trend mee te komen. Het interieur, waarover hieronder meer, klopt aan alle kanten en ook het personeel is vriendelijk. Meer heb je eigenlijk niet nodig: een mooi en gezellig interieur, vriendelijk personeel en kwalitatieve gerechten. Wyers slaagt op alle drie de punten.

Het design neemt je terug naar de jaren ’50, toen familiebedrijf J.P. Wyers vanuit dit pand de Nederlandse textielindustrie aanvoerde. Verweerde tinten blauw en groen, leer, en marmer maken dat het design zich niet door tijd laat definiëren. De drie zones (lage houten tafels, stoelen aan de bar en hoge tafels), in totaal goed voor 140 gasten, zorgen voor een gevarieerde en knusse sfeer.

Thanksgiving

Wil je Wyers uitproberen? Als New Yorkse Chef kan het natuurlijk niet anders dat SammyD Thanksgiving op z’n Amerikaans gaat vieren. Op 23 november vind je daarom een speciaal Thanksgiving-menu bij Wyers, waarbij de turkey natuurlijk de show zal stelen. Meer info over dit menu en het restaurant in zijn algemeen, vind je hier. 

En nog meer foto’s!

 

Reageer op artikel:
Dining Manners: Wyers Bar & Restaurant in Amsterdam
Sluiten