Dining Manners: Vondelpark3 in Amsterdam

Waar moét je gegeten hebben? Waar serveert men het perfecte stuk vlees en is die hoog aangeschreven tent wel écht de moeite waard? Jan, Mitchell, Leroy en Martyn dineren (en lunchen soms ook) in restaurants door heel het land om te beoordelen: zijn zij Mannerswaardig? Vandaag: Vondelpark3 in Amsterdam.

In en rondom het Vondelpark zijn genoeg eetgelegenheden te vinden voor een korte break tijdens jouw vondelronde. Indien je zin hebt in iets beters dan een koffie en een stuk appeltaart, is Vondelpark3 een zeer gedegen alternatief. Zo kun je hier terecht voor zowel ontbijt, lunch, high tea en zelfs een volwaardig diner. Wij gingen voor de laatste optie.

Setting

Vondelpark3 bevindt zich onderin het iconische Vondelparkpaviljoen. Naar onze mening is dit toch wel één van de mooiste gebouwen én locaties van Amsterdam. De Italiaanse renaissancistische stijl maakt het gebouw een opvallende verschijning, waar je meteen nieuwsgierig naar wordt bij een eerste aanblik. Gezien de locatie wordt Vondelpark3 ook niet voor niets ‘de woonkamer van het park’ genoemd. Het is namelijk een plek waar je de dag perfect kunt beginnen, pauzeren of eindigen.

Eenmaal binnen word je begroet door een heel ander interieur dan de buitenkant doet voorspellen. De inrichting voelt modern doch sfeervol en nodigt meteen uit om in de relax-modus te gaan. Dit kan onder andere in de lederen booths of aan een van de vele eettafels.

Overdag doe je er wel verstandig aan om bij het raam plaats te nemen, gezien het anders wat donker aan kan voelen. ‘s Avonds echter, als de zon reeds onder is, werkt het ietwat donkere interieur als gezegend. Er ontstaat instant een sfeervolle ambiance, waar je met gemak tot sluitingstijd wilt en kunt vertoeven.

Menu

Een fraai interieur staat meestal gelijk aan goed eten. En ook op dit gebied begrijpt men hier wat kwaliteit is. Tijdens ons bezoek hebben wij geen kaart hoeven openen en genoten wij een proeffestijn van het beste dat Vondelpark3 te bieden heeft.

Zo kunnen we je vertellen dat wat je smaakvoorkeuren ook zijn, je niet teleurgesteld zult worden. Van de vega bloemkool Tabouleh of Pad Thai, tot de eendenconfit of runderrolade. Stuk voor stuk waren de gerechten relatief simpel qua opzet maar zeer rijk qua smaak.

De avondkaart van Vondelpark3 bevat een diversiteit aan gerechten, waaronder een aantal met een knipoog naar Holland uit de oertijd. Onder het motto: ‘Favorieten van toen, bereid met de beste ingrediënten van nu. Of omgekeerd’. En ja, dat beviel ons erg goed. Wie had ooit gedacht dat oerbiet en Affligemjus samen zouden komen?

Eindoordeel

Vondelpark3 is simpel gezegd een uitstekende plek om voor een goede prijs heerlijk te eten. Het is geen highbrow restaurant waar je ongemakkelijk wordt van de iets te nette obers en overdreven etiquettes. Vondelpark3 is lekker Amsterdams genieten van een fancy setting met een casual randje. Waar je de gerechten begrijpt en toch nog positief verrast zult worden door de net iets andere smaken dan normaal.

Met andere woorden: Vondelpark3 is perfect voor een date, zowel overdag als in de avond. En wie weet zelfs beide. Begin met koffie en eindig met confit; het kan allemaal.

Kijk hier voor het menu en reserveringen.

Reageer op artikel:
Dining Manners: Vondelpark3 in Amsterdam
Sluiten