Dining Manners: ongedwongen genieten bij Vanderveen Bar & Kitchen

Waar moét je gegeten hebben? Waar serveert men het perfecte stuk vlees en is die hoog aangeschreven tent wel écht de moeite waard? Leroy en Thomas dineren (en lunchen soms ook) in restaurants door heel het land om te beoordelen: zijn zij Manners-waardig? Dit keer: Vanderveen Bar & Kitchen aan de Beethovenstraat in Amsterdam

Hoeveel restaurants roepen tegenwoordig wel niet dat je bij hen ongedwongen kunt genieten? Praktisch allemaal en meestal valt dat best tegen. Een restaurant mooi en gezellig inrichten is pas het begin, maar je hebt meer nodig om een goede en ontspannen sfeer te creëren. Hoe je dat precies moet doen is moeilijk om te omschrijven, maar bij Vanderveen Bar & Kitchen zijn ze er in ieder geval in geslaagd.

Klassiekers uit de Joodse keuken

Vanderveen Bar & Kitchen vind je aan de Beethovenstraat in Amsterdam. Dit is de plek waar welgestelde Joodse migranten zich settelden in de twintigste eeuw. Dat heeft grote invloed gehad op de buurt en dat zie je nog steeds. Ook bij Vanderveen Bar & Kitchen omarmen ze deze rijke historie. Zo vind je op de kaart échte deli-klassiekers zoals de Reuben sandwich en bagels met gerookte zalm, maar ook gerechten die thuishoren in een stijlvolle bistro.

Vanderveen Bar & Kitchen wil een verzamelplek worden voor de buurt en daarom is het belangrijk dat iedereen zich er thuis voelt. Een warme ongedwongen plek waar je ieder moment van de dag terecht kan. Nou, dat is zeker gelukt. Wanneer je binnenstapt, word je omhelsd door warmte en pastelkleuren. De houten visgraat vloer, blauwe muren, retro interieur, tapijt, boeken in de vensterbank en schaakspel op tafel geven echt het gevoel dat je een woonkamer instapt.

Vriendelijk en professioneel

Een goed begin, maar het is aan het personeel om je echt dat gevoel te geven dat je welkom bent. Geen eenvoudige taak, want je moet het er niet te dik bovenop leggen. Vriendelijk, maar wel oprecht en bovenal relaxed. Ook op dat punt zit het wel goed bij Vanderveen Bar & Kitchen. We werden uitstekend bediend en op een natuurlijke manier ontstond er een vriendschappelijke band.

Dit klinkt misschien wat zweverig, maar in een wereld waarin alles snel en efficiënt moet, is deze relaxte aanpak een verademing. Daarnaast mixten ze, vanachter de prachtige marmeren bar, een aantal heerlijke alcoholische versnaperingen in elkaar en dat helpt natuurlijk ook wel om vrienden te maken.

Onvervalste klassiekers

Na een aantal drankjes en bijzondere bar bites in de sfeervolle lounge verhuisden we naar het restaurant gedeelte van Vanderveen Bar & Kitchen. Een tikje meer chic, maar nog steeds ongedwongen. Hier werden we getrakteerd op een aantal echte bistro klassiekers zoals steak tartare, coquilles, een mooi stukje zalm en cheesecake na. Je gaat hier misschien geen nieuwe ontdekkingen doen, maar daar gaat het ook niet om. Vanderveen Bar & Kitchen moet voelen als thuiskomen en dat lukt met deze goed uitgevoerde en smakelijke klassiekers uitstekend.

Om je toch kennis te laten maken met wat nieuws en je te verrassen, wordt er veel aandacht besteed aan de wijnen. We raden je aan om niet zelf een flesje uit te zoeken, maar je te laten adviseren. Dat hebben wij ook gedaan en werden getrakteerd op een paar heerlijke wijn-spijs combinaties. Van een frisse grüner veltliner bij het voorgerecht tot een bijna stroperige dessertwijn bij de afsluiter van het diner.

Ongedwongen genieten bij Vanderveen

We kunnen je dan ook van harte aanraden om een keer langs te komen bij Vanderveen Bar & Kitchen. Al is het maar voor een kop koffie of een lekkere lunch. Deze warme huiskamer aan de Beethovenstraat is op ieder moment van de dag een absolute aanrader.

Reageer op artikel:
Dining Manners: ongedwongen genieten bij Vanderveen Bar & Kitchen
Sluiten