Dining Manners: op culinaire ontdekkingsreis bij The Gaia aan het Rembrandtplein

Sinds februari dit jaar is er een nieuw gezicht op het Rembrandtplein. Waar eerst het restaurant van NH hotel Schiller te vinden was, zien we nu opeens een stijlvol ogende nieuwkomer. The Gaia staat los van het hotel en is een horecaconcept van Ferry van Houten. Heerlijk dineren en in stijl feesten tot de kleine uurtjes. Dat eerste gedeelte hebben wij alvast voor je getest.

Het is logisch dat wanneer een restaurant net open is (wij kwamen dineren tijdens de soft-launch), nog niet alles op orde is. Logisch, want in een nieuw concept moet iedereen zijn weg nog vinden en moeten de details nog gladgestreken worden. Dat geldt niet voor The Gaia. Ondanks dat het prachtige restaurant pas net open is, staat het als een huis.

Ongedwongen genieten bij The Gaia

Dat begint bij het interieur. Bij binnenkomst voelden we ons direct thuis. The Gaia is kleurrijk, maar niet te heftig. We zien veel hout gecombineerd met blauw, paars, rood en geel, maar dan niet te licht. Het zijn de wat meer donkere tinten en samen met het glas in lood geven die het geheel een warme en uitnodigende uitstraling. The Gaia is een fine dining experience, maar dan wel ongedwongen. Het is geen stijve bedoening. Niet qua interieur, maar ook niet als het gaat om de bediening.

Soms voel je een kloof tussen jezelf en de bediening, daar is bij The Gaia geen sprake van. De manier waarop het bedienend persoon ons de gehele avond van dienst was, is spot on. Vriendelijk, professioneel en correct, maar niet stijf. Vaak wordt de plank misgeslagen en krijg je te maken met net iets te amicale bediening. Er zijn weinig dingen zo ongemakkelijk als dat, maar dat geldt absoluut niet voor The Gaia. Dat ze dan ook nog eens overheerlijke gerechten met zich meebrachten, hielp natuurlijk wel mee.

De zijderoute als rode draad

The Gaia heeft een duidelijke, maar zeer brede benadering als het aankomt op eten. De keuken is Mediterraans gecombineerd met Oosters. Deze gaan perfect samen. Althans, wel zoals ze bij The Gaia op je bord verschijnen. De verfijnde gerechten zitten vol met smaak en vooral het gebruik van specerijen stemde ons zeer gelukkig. Om nog maar te zwijgen over hoe de gerechten eruit zagen. Stuk voor stuk kunststukjes die op zeer originele wijze werden geserveerd.

Chef kok Ayt Erdogan neemt je mee op een culinaire reis langs de zijderoute, maar altijd met de smaken van de Mediterrane in het achterhoofd. Dit zorgt voor combinaties waar je zelf niet aan zult denken, maar uitstekend werken omdat de gerechten zo verfijnd zijn. Van de amuses tot het dessert, ieder keer werden we weer verrast door de samensmelting van smaken, en dat geldt niet alleen voor het eten. Ook de wijnkaart brengt je op plekken waar je nog nooit bent geweest. Wat dacht bijvoorbeeld van een Hochar uit Libanon?

Late Night, maar niet meer bij RTL

Met de wijn, spijs, sfeer en bediening zit het dus wel goed, maar daar stopt het niet bij The Gaia. Wanneer de laatste gangen van tafel zijn verdwenen is het wijs om het pand nog niet te verlaten. Dan begint het feest pas. De draaitafel wordt bemand, de wijnen maken plaats voor overheerlijke cocktails en het restaurant verandert zo in een late night bar. Ironisch genoeg op de plek waar tot voor kort RTL Late Night werd opgenomen.

Een heerlijke avond tot in de kleine uurtjes

Hoe het er dan aan toe gaat, moeten we nog zelf gaan ervaren, maar de voortekenen zijn uitstekend. Zo begon de charmante dame die ons bediende later op de avond te zingen en onthulde dat ze dit straks op het podium wil gaan doen. Dit laat zien dat iedereen die bijdraagt aan The Gaia een passie heeft voor wat ze willen neerzetten, namelijk een plek waar je een heerlijke avond kunt beleven. Zelf tot in de kleine uurtjes.

Meer weten over The Gaia of meteen een tafeltje reserveren? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Dining Manners: op culinaire ontdekkingsreis bij The Gaia aan het Rembrandtplein
Sluiten