Redactie
Redactie Eten & Drinken 25 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

Dining Manners: The Bishop in Leiden

Waar moét je gegeten hebben? Waar serveert men het perfecte stuk vlees en is die hoog aangeschreven tent wel écht de moeite waard? Jan, Mitchell, Leroy en Martyn dineren (en lunchen soms ook) in restaurants door heel het land om te beoordelen: zijn zij Mannerswaardig? Dit keer: The Bishop in Leiden.

In het historische deel van Leiden vind je het toonaangevende The Bishop. Het restaurant is gevestigd in een 110 jaar oud gebouw in de schaduw van de 14e eeuwse Hooglandsekerk. Het pand waar voorheen een specerijenpakhuis en later een destilleerder van Leidse likeuren in zat, is een plek waar je met trots je partner, vrienden of zakenrelaties mee naar toe kunt nemen.

De setting

Wie bij The Bishop binnenwandelt, begeeft zich direct in een oase van warmte, historie en luxe. Een positieve confrontatie met de open keuken bij binnenkomst is onvermijdelijk, chef Rik Thesing – voorheen actief bij sterrenrestaurants De Bokkedoorns en Ron Blaauw – is de eerste door wie je begroet wordt.

Een snelle blik om je heen is genoeg om te beseffen dat je op een bijzondere locatie terecht bent gekomen. Gietijzeren pilaren uit een bisschoppelijke nijverheidsschool en de monumentale balkenconstructie in de nok spreken tot de verbeelding. De glazen balustrade, de messing spijlen en de ronde sofa’s zorgen voor een modern gevoel van luxe.

Het menu

Zoals je verwacht bij een setting als dit, vind je op de menukaart een aantrekkelijke combinatie van uitgebalanceerde vlees-, vegetarische- en visgerechten. Een leuke extra optie: de drie- of viergangen chef’s menu. In de open keuken speelt de Josper grilloven een belangrijke rol in de bereiding. Vrijwel alle gerechten worden op de grill bereid, wat pure en diepe smaken oplevert.

Als we vijg, Ibérico ham, cabrales pico’s en oesters noemen als starter, wat denk je dan? En wat dacht je van entrecote, merg en béarnaise als main? En chocolade, moelleux en karamelijs om mee af te sluiten? We vermoeden dat je hetzelfde denkt als ons: puur genot. Je smaakpapillen zullen dansen van blijdschap.

Eindoordeel

The Bishop is zo’n plek waarmee je een ander goed kunt verrassen. De historische locatie en dito pand zorgen gegarandeerd voor lovende woorden van jouw tafelgenoten. Ja, de prijs ligt iets hoger dan bij een dertien in een dozijn-restaurant, maar de waarde van geld wordt absoluut verzilverd in heerlijke eten en een gezellige, sfeervolle avond. Meer info over The Bisshop vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dining Manners: The Bishop in Leiden
Sluiten