Redactie
Redactie Life 26 nov 2018

The Streetfood Club: de restaurantsensatie in Utrecht

Wie uiteten gaat, verwacht goed eten, vriendelijke bediening en een aangename sfeer. The Streetfood Club op Janskerkhof  in Utrecht kan ze alledrie afvinken. En krijgt ook nog bonuspunten voor het interieur. En de muziek (oldschool hiphop!).

Als dit restaurant ergens in floreert, is het wel de aankleding. Maak een willekeurige foto van een hoek naar keuze en zie daar: je Instagram-wall is een mooi plaatje rijker. The Streetfood Club behoort oprecht tot één van de meest fraaie restaurants in Nederland en dat is best een kunst.

The Streetfood Club Utrecht

Het niveau van restaurants in Nederland is namelijk opvallend hoog. Hoewel de Hollandse keuken weinig inspirerend is, absorberen we buitenlandse keukens vanuit heel de wereld als geen ander (die VOC-mentaliteit is blijven hangen). In het hoofdstedelijke struikel je over de verfijnde restaurants, en ook in andere steden is het op elke hoek van de binnenstad raak. Toch weet The Streetfood Club zich aardig te onderscheiden.

Het menu van The Streetfood Club

Naast het interieur, doen ze dat voornamelijk met het menu. Zelf omschrijven ze het als ‘een reis langs de sloppenwijken van Mexico tot de straten van Bangkok’. Shared dining vormt de basis van het concept, verschillende kleine hapjes dus. Die kun je delen, maar je eigen selectie naar binnen schuiven is ook een optie. Anderzijds ga je niet naar The Streetfood Club om een kilo stampot weg te werken, dus waarom niet delen met je tafelgenoten? Niks zo aangenaam als proeven van eetfestijn dat op de kaart pronkt.

The Streetfood Club Utrecht

Verwacht gerechtjes als K.F.C (crispy Korean Fried Chicken), Krupuk Bawang, Dim Sum, Vietnamese Spring Rolls, Chicken Teriyaki, Flat Iron Steak Chimmichuri, Lamb Pita, zeebaars, tortilla met tonijntataar en salm sashimi. De gerechten zijn opgedeeld in voorgerechten, vegetarisch, vlees, vis en sweet stuff. Begint je maag al te knorren? Dit is slechts een selectie van de menukaart, de volledige verzameling aan goddelijke happen bekijk je hier.

Het gat in je portemonnee hoeft overigens niet enorm te zijn, je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Mocht je nog wat spaargeld over hebben, bestel dan ook zeker een cocktail: ze zijn van een verrassend hoog niveau. Reserveren is aan te raden, de figuurlijke rijen zijn dik. Meer reviews, na de klik.

Info!

Website // Facebook // menukaart

The Streetfood Club
Janskerkhof 9
3512 BK Utrecht

030 234 3406
[email protected]
Online reserveren

Openingstijden:
Dagelijks geopend van 10:00 uur – 01:00 uur

The Streetfood Club Utrecht The Streetfood Club Utrecht The Streetfood Club Utrecht The Streetfood Club Utrecht The Streetfood Club Utrecht The Streetfood Club Utrecht
Reageer op artikel:
The Streetfood Club: de restaurantsensatie in Utrecht
Sluiten