Redactie
Redactie Eten & Drinken 24 sep 2017

Dining Manners: Restaurant Karakter in Rotterdam

Waar moét je gegeten hebben? Waar serveert men het perfecte stuk vlees en is die hoog aangeschreven tent wel écht de moeite waard? Mitchell, Leroy en Thomas dineren (en lunchen soms ook) in restaurants door heel het land om te beoordelen: zijn zij Manners-waardig? Dit keer: Restaurant Karakter gelegen op het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam.

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn, maar Rotterdam is één van de snelst groeiende steden van ons land. Rondom de Maas schieten de wolkenkrabbers als paddenstoelen uit de grond en er is aan nieuwbouw geen gebrek. Een walhalla voor liefhebbers van moderne architectuur. Geschiedenisliefhebbers moeten iets beter zoeken, maar ook voor deze mensen zijn er plekken waar zij zich zullen thuisvoelen.

Het Westelijk Handelsterrein is zo’n plek. Deze unieke locatie vind je in de Vollenhovenstraat, vlakbij de Erasmusbrug. Dit monumentale pakhuizencomplex uit 1894 werd in 2001 gerenoveerd. Vroeger werden hier goederen uit de Veerhaven opgeslagen, maar vandaag de dag doet dit fraaie stukje geschiedenis dienst als een culinair en cultureel complex.

De sfeer

Bars, galeries, kantoren en restaurants komen hier prachtig samen wat het een bijzonder prettige plek maakt om te genieten van het goede des levens. Eén van de restaurants waar je dit optimaal kunt doen is Karakter. Met zo’n naam verwacht je een krachtig en uitgesproken interieur en dat krijg je ook. De originele houten vloer is nog aanwezig, boven de tafels hangen antieke kroonluchters, het licht komt van flikkerende kaarsjes en op de achtergrond klinkt rustgevende jazz.

Een mooie setting die zorgt voor een rustige en romantische sfeer. Perfect voor een overheerlijk en onbezorgd diner. Er is dan ook geen vaste menukaart. Het enige wat je hoeft door te geven is hoeveel gangen je wil hebben. Met deze benadering heeft de chef vrij spel en kan hij gebruikmaken van producten die op dat moment te verkrijgen zijn.

Vers

Iedere dag worden de biologische ingrediënten vers ingekocht en dat proef je. Ceviche van makreel met gestoofde octopus, rouleau van hoender met een saus van Libanese kruiden, op de graat klaargemaakte schol met seizoensgroenten en een dessert met abrikoos in de hoofdrol als afsluiter. Stuk voor stuk geslaagde gerechten die mooi in balans zijn.

Heerlijk eten kan natuurlijk niet zonder een goed glas wijn. Bij Karakter selecteren ze daarom met liefde een passende wijn bij iedere gang, maar daar blijft het niet bij. Zo kun je voordat je aan diner begint of als borrel voor hun zogenaamde Wijnproeverij Karakteristique gaan. Tijdens de proeverij staat iedere keer een wijnsoort centraal en geniet je in alle rust van verschillende soorten druivennat. Zo lieten wij ons verrassen door bijzondere wijnen uit de Moezel.

Hou je van een beetje karakter tijdens een etentje en ben je niet vies van Rotterdams lef? Dan zit je bij Karakter aan het juiste adres.  Meer info, vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dining Manners: Restaurant Karakter in Rotterdam
Sluiten