Redactie
Redactie Eten & Drinken 26 okt 2017

Dining Manners: Pigs & Punch (voorheen Mystique)

Waar moét je gegeten hebben? Waar serveert men het perfecte stuk vlees en is die hoog aangeschreven tent wel écht de moeite waard? Mitchell, Leroy en Thomas dineren (en lunchen soms ook) in restaurants door heel het land om te beoordelen: zijn zij Manners-waardig? Dit keer: Pigs & Punch in de Utrechtsestraat in Amsterdam.

Meer Dining Manners vind je hier.

De naam zegt het allemaal: bij Pigs & Punch wordt je voorzien van de betere vleesgerechten en punch. Niet de meuk die ze in Amerikaanse high school movies drinken en ook geen opgekalefaterde BIFI-worsten als gerecht, maar kwalitatieve producten. Overigens is het niet enkel varkensvlees en punch dat uit de open keuken verschijnt, maar daarover later meer.

Eigenaar en fervent horecea-ondernemer Sergej Fokke heeft het voormalige Mystique aan de Utrechtsestraat omgedoopt tot een heuse pork heaven, zoals hij het zelf trots bestempelt. “De hospitality industrie wordt de afgelopen jaren steeds serieuzer en verfijnder. Mooi, maar het hoeft niet altijd over ingewikkelde siroopjes en frutseltjes te gaan. Pigs & Punch is een barbecuefestival op een vaste plek. Veel energie, mooie stukken vlees om te delen, snelle en simpelweg goede dranken. Totale gekte.”

Het menu van Pigs & Punch

Na een avondje in het knusse restaurant te hebben doorgebracht, kunnen we de bovenstaande woorden van Sergej onderschrijven. We begonnen met een ijzersterke punch en kregen daarna twee heerlijke starters voorgeschoteld (warmgerookte zalm en coquilles met buikspek en doperwtencrème) die niet zouden misstaan in een sterrenrestaurant. Vervolgens was het tijd voor de grand finale: the pig-out platter. 

Dit klinkt net zo spannend als dat het is. Verwacht een robuuste schaal waarop verschillende type varkensvlees ronken, uh…, pronken. Denk aan pulled pork, spareribs, hamburgers en worstjes in combinatie met versgemaakte koolsalade, wafelfrietjes en een volledige forel. Een chocoladetoetje en nog meer punch maakten het diner compleet.

Het geheim in de kelder

Qua eten zit het helemaal goed bij Pigs & Punch en ook het interieur en de (warme) sfeer klopt aan alle kanten. De grote verrassing schuilt nochtans in de kelder, die je kunt bereiken via Sergej’s stairway to pigs heaven. Onder de grond vind je een prachtige cocktailbar waar je elke soort drank kunt vinden, evenals specials als sucker punch (hèhè, daar is ‘ie) en de One-Two Combo. 

Na de ontdekking in de kelder en een verplicht shotje onder druk van Sergej en Manners-collega Thomas, was het tijd om richting het thuisfront te trekken. Zwalkend, uiteraard.

Pigs & Punch is vanaf nu geopend op de Utrechtsestraat. Meer info, vind je hier. 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dining Manners: Pigs & Punch (voorheen Mystique)
Sluiten