Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Life 25 juli 2018

Dining Manners: Pesca – een visrestaurant met een bijzondere twist

Waar moét je gegeten hebben? Waar serveert men het perfecte stuk vlees en is die hoog aangeschreven tent wel écht de moeite waard? Leroy, Thomas en Rajno dineren (en lunchen soms ook) in restaurants door heel het land om te beoordelen: zijn zij Manners-waardig? Dit keer: Pesca in Amsterdam.

Zoek op Google naar ‘visrestaurants in Amsterdam’ en je wordt getrakteerd op pagina’s vol restaurants waar je kunt genieten van het lekkerste uit de zee. Wat je smaak en de dikte van je portemonnee ook is, voor iedereen is er wel wat wils. Hoe kun je als restaurant nog opvallen in dit dichtgegroeide zilte woud? Op die vraag heeft Pesca het antwoord gevonden.

Net ten westen van de grachtengordel aan de rozengracht vinden we dit bijzondere visrestaurant. Pesca heeft namelijk een iets andere benadering dan je gewend bent als je uit eten gaat. Hier word je niet aan tafel geschoven om vervolgens een menukaart onder je neus te krijgen. Nee, bij dit vernieuwende visrestaurant gaat het kiezen van gerechten op een iets andere manier.

De bijzondere en interactieve menukaart van Pesca

Bij binnenkomst zou je namelijk ook kunnen denken dat je bij een vismarkt naar binnen loopt. Een hele stijlvolle vismarkt wel te verstaan. Naast het stijlvolle restaurant is namelijk vooral de grote vitrine een absolute eyecatcher. Net als op een mediterrane vismarkt ligt deze kraam vol met prachtige producten uit de zee. Een ruim assortiment aan vis, schaal- en schelpdieren en nog veel meer komt je tegemoet.

Pesca is natuurlijk niet het enige visrestaurant dat haar waren op deze manier presenteert, maar de kraam staat er niet alleen ter decoratie. De goed gevulde vitrine heeft ook daadwerkelijk een functie. Dit is namelijk je menukaart.

Samen met de visboer kies je waar je zin in hebt. In ons geval laten we ons verleiden tot verschillende soorten oesters, soft-shell crab, pulpo (octopus), tongschar en forel. Tijdens het maken van je keuze vertelt de visboer op welke manier deze vis straks op je bord gaat belanden.

Vis moet zwemmen

Terwijl je zorgvuldig gekozen vis en vruchten uit de zee richting de keuken gaan, loop je langs de bar. Daar word je opgewacht door de sommelier. Samen bekijk je welke gerechten je gaat krijgen en waar je van houdt. Op basis daarvan kies je één van de vele wijnen die perfect past bij al het lekkers dat je te wachten staat. Geen wijndrinker? Ook het assortiment bieren is bijzonder en uitgebreid.

Dan is het tijd om plaats te nemen en je over te geven aan de smaken van de zee. Om helemaal in de juiste stemming te komen is het gehele restaurant in stijl aangekleed. Het voelt bijna alsof je in Spanje over een vismarkt rondloopt. Dat gevoel wordt alleen maar sterker als na de overheerlijke oesters de andere gerechten op tafel verschijnen.

De soft-shell krabbetjes zijn veranderd in een krokante delicatesse, de octopus komt prachtig samen met pittige chorizo, de perfect gegaarde tongschar wordt vergezeld door een heerlijke saus en de forel is na een bezoekje aan de green egg getransformeerd tot een ware smaaksensatie. Alles gerechten zijn perfect op smaak en gaan uitstekend samen met de gekozen wijn.

Een bijzondere culinaire ervaring

Als slotstuk lieten we ons niet alleen verleiden tot een dessert, maar gingen we ook nog voor een verfijnd digestief. Een glaasje huisgemaakte limoncello en een heerlijke kopje koffie vormden de afsluiter van niet alleen een heerlijke diner, maar ook van een bijzondere ervaring.

We kunnen dan ook niet anders dan iedereen die ook maar een beetje van vis houdt, aanbevelen om een bezoek te brengen aan Pesca. Prachtige verse producten uit de zee met passie en respect klaargemaakt. Een uniek culinaire avontuur waar vooral je smaakpapillen heel erg gelukkig van worden.

Zelf een bezoekje brengen aan Pesca? Reserveer dan hier een tafel.

Reageer op artikel:
Dining Manners: Pesca – een visrestaurant met een bijzondere twist
Sluiten