NOMADS in Amsterdam: ervaar het lekkerste van Peru in eigen land

Waar moét je gegeten hebben? Waar serveert men het perfecte stuk vlees en is die hoog aangeschreven tent wel écht de moeite waard? Leroy, Thomas en Rajno dineren (en lunchen soms ook) in restaurants door heel het land om te beoordelen: zijn zij Manners-waardig? Dit keer: NOMADS in Amsterdam.

We eten op veel verschillende toplocaties, maar NOMADS wist ons goed te verrassen. Op de nu-nog-niet-zo-bruisende Oranje-Vrijstaatkade 55 in Amsterdam vind je dit mooie en sfeervolle restaurant, dat door zijn aankleding sterk doet denken aan Bar Botanique en de Kanarieclub. Met de komst van NOMADS is dit gedeelte van Amsterdam-Oost een stuk mooier en gezelliger geworden en je raadt het al: je kan er ook nog heerlijk eten.

NOMADS

Terug van weggeweest

De jonge restauranteigenaren Jaap Kin en Thomas Mutsaers heetten ons welkom en vertelden over hun toffe verhalen in Peru. Het menu dat wij later voorgeschoteld kregen is geheel geïnspireerd door de gerechten die zij daar geleerd hebben. De twee jonge heren hebben tijdens hun reis geproefd en letterlijk gekeken in de Peruviaanse keuken.

Met het shared dining-menu word je als het ware door heel Peru geleid. Houd je van Ceviches? Dan zit je hier absoluut aan het juiste adres. De mannen zijn ook gespecialiseerd in het soortgelijke gerecht Tiradito. De Zuid-Amerikaanse smaakexplosie op de tong liet ons veelal in stilte genieten. Doe je ogen even dicht en je waan jezelf even in Lima, de culinaire hoofdstad van de wereld.

 

Peruviaanse lekkernij

Een ware kenner mogen we ons nog niet noemen, maar NOMADS doet er alles om je een geheel Zuid-Amerikaanse ervaring te bieden. Zo startten we met een Ceviche gemaakt van zalm, mango en roze peper in een laagje leche de tigre en kokosmelk. Het was een combinatie van zoet, hartig en zuur die je zelden proeft en die zelden zo goed met elkaar mixt.

NOMADS is gespecialiseerd in warme en koude spijzen. Zo kregen we een Tiradito entrecôte die koud werd geserveerd. Het is een gewaagde keuze om entrecôte koud te serveren, maar door de heerlijke bietenmayonaise en quinoa ontbrak er niets aan het gerecht.

Samen eten, samen genieten

Zoals we iets hierboven al zeiden, bij NOMADS eet je samen van verschillende kleine gerechten. Het is een gezellige diner-ervaring waarbij je samen met een vriend, je vriendin of familie kan genieten van alle heerlijke gerechten die het restaurant serveert. Wil je borrelen? Geen probleem. Op het gigantische terras aan de gracht (dat overigens nog groter gaat worden) kun je even heerlijk tot jezelf komen. Bestel een flesje wijn of een lekker biertje en verwen je zelf met de borrelhapjes die evenals de rest in Peruviaanse stijl worden geserveerd.

De mannen hebben vanaf de opening op 25 april nog geen rustige avond meegemaakt, met goede reden. Het menu en de setting zijn heerlijk, daarnaast bevind je jezelf in een mooi stukje Amsterdam. Ben je fan van de Peruviaanse keuken? Ga deze zomer dan eens langs. De heren zijn nog niet zo lang terug, maar de kans is groot dat zij met enige tijd alweer naar hun nieuwe bestemming vertrekken.

Reageer op artikel:
NOMADS in Amsterdam: ervaar het lekkerste van Peru in eigen land
Sluiten