Dining Manners: MEDDENS in Hilversum

Waar moét je gegeten hebben? Waar serveert men het perfecte stuk vlees en is die hoog aangeschreven tent wel écht de moeite waard? Leroy, Thomas en Rajno dineren (en lunchen soms ook) in restaurants door heel het land om te beoordelen: zijn zij Manners-waardig? Dit keer: MEDDENS in Hilversum.

Het vooroordeel dat je voor hippe, moderne en vernieuwende restaurants alleen in Amsterdam en de andere grote steden terecht kunt, kan al een tijdje de prullenbak in. Ook ondernemers in de wat kleinere steden komen steeds vaker met vernieuwende en moderne concepten. Zo opende onlangs MEDDENS haar deuren in Hilversum en natuurlijk gingen wij langs om een vorkje te prikken.

Klassieke locatie in een modern jasje

Je vindt MEDDENS aan de Kerkbrink in een voormalig warenhuis. Dit is meteen één van de punten waar de nieuwe horeca-aanwinst van Hilversum indruk mee maakt. Het schitterende pand is opgeknapt en heeft een modern jasje gekregen zonder dat de charme van het verleden verloren is gegaan. Dit valt al op aan de buitenkant, maar vooral op het moment dat je binnenstapt.

MEDDENS Hilversum

Het restaurant is verdeeld over vier verdiepingen met iedere een eigen karakter. Op de begane grond heerst een ongedwongen sfeer, terwijl je boven in een meer intieme setting belandt. Dit alles is met elkaar verbonden door middel van de oude wenteltrap die is behouden uit het oude warenhuis. Met zijn brede treden en messing leuningen is dit een ware eyecatcher.

Verder is er in het interieur gebruik gemaakt van zachte stoffen, ronde vormen en voeren kleuren als denim blauw, pastel geel en roze de boventoon. Dat klinkt misschien wat soft, maar door de industriële en vintage accenten heeft MEDDENS ook wat stoers. Dit alles zorgt voor een warm en zeer uitnodigend geheel.

Visliefhebbers, leef je uit

Het is niet moeilijk om je hier thuis te voelen en dat geldt dubbel voor visliefhebbers. Hoewel MEDDENS voor iedereen wat op de kaart heeft staan, kunnen vooral visliefhebbers hun geluk niet op. Vooral de grote vitrine gevuld met verse vis, schaal- en schelpdieren verraadt dat er veel liefde is voor al het moois uit de zee. Van verse oesters bij de borrel tot een uitgebreide fruit de mere met kreeft. Voor de echte visliefhebber is MEDDENS een culinaire droom.

MEDDENS Hilversum

We maakten zelf een rondje door de kaart om te ervaren wat voor heerlijks er uit de open keuken komt, en we werden niet teleurgesteld. De gerechten zijn over het algemeen simpel, maar zeer goed uitgevoerd. De pure smaak van vis en vlees staat voorop. Niet te veel opsmuk, want het is vooral de pure smaak van de ingrediënten die de hoofdrol spelen. Laat je daar een mooi glas wijn bij adviseren en je hebt een waar feest voor je smaakpapillen.

Geniet de hele dag door bij MEDDENS

Dat je een heerlijke avond kunt beleven bij MEDDENS mag duidelijk zijn, maar deze nieuwe aanwinst voor Hilversum is meer dan alleen een plek om te dineren. We hebben namelijk te maken met een all-day horecabedrijf. Lunch, borrel, diner of gewoon ‘s avonds een gin tonic drinken. Het kan allemaal. Voor ieder moment van de dag staan er heerlijke gerechten, hapjes en drankjes op de kaart. Of je nu uitgebreid komt dineren of op een zonnige middag plaatsneemt op het terras voor een dozijn oesters. Het kan allemaal.

MEDDENS Hilversum

MEDDENS is een echte aanwinst voor de mediastad en zelfs de moeite waard als je niet in Hilversum woont. Pak gewoon een keer een trein en ontdek dat deze stad meer te bieden heeft dan alleen televisiestudio’s en radiozenders.

Meer dining Manners, klik hier.

Reageer op artikel:
Dining Manners: MEDDENS in Hilversum
Sluiten