Redactie
Redactie Food & Drinks 5 jul 2017

Dining Manners: Kitchen en Bar Van Rijn

Waar moét je gegeten hebben? Waar serveert men het perfecte stuk vlees en is die hoog aangeschreven tent wel écht de moeite waard? Mitchell, Leroy en Thomas dineren (en lunchen soms ook) in restaurants door heel het land om te beoordelen: zijn zij Manners-waardig? Dit keer: Kitchen en Bar Van Rijn aan het Rembrandtplein in Amsterdam. 

Toegegeven: van de naam en locatie gaan onze magen niet per se harder knorren, maar vooroordelen bestaan om uit de wereld geholpen te worden. Zo gezegd ontweken we de toeristen op het plein en vlogen we het restaurant in, waar we aangenaam werden verrast. Waar het terras geen nekkendraaier is, vind je aan de binnenkant een interieurhoogstandje.

Je vindt Van Rijn naast nachtclub Escape en Café De Kroon, alle drie eigendom van familie Poppes. Met Van Rijn hebben ze een plek neergezet waar de toegankelijkheid van het plein samenkomt met kwalitatief goed eten, drinken en een indrukwekkende ruimte.

Zo kan de enorme floor-to-ceiling bar, die vrijwel de hele linkermuur in beslag neemt, je niet ontgaan. Een indrukwekkende eyecatcher die perfect aansluit bij de grote open keuken, de flinke steunpilaren en hoge plafond. Je eet hier groots en luxe, maar de sfeer is zeker niet koeltjes. De kleuren zijn warm, evenals het personeel dat maar wat graag een praatje maakt. En Rembrandt van Rijn? Die kijkt in de vorm van zijn kunstwerken vanaf de muur neer op je bord.

Het menu

Naast een goede sfeer, verfijnd interieur en vriendelijk personeel, gaat het natuurlijk vooral om de kwaliteit van het eten. Allereerst props voor de mannen in de keuken, die het leven van mijn vegetarische tafelpartner deze avond een stuk aangenamer maakten. Een mailtje was genoeg om nèt even anders in te kopen en een custom menu te creëren. Voor de carnivoor bestond het menu uit vlees en vis.

Op de standaard kaart vind je klassiekers als carpaccio, langoustine, zalm, soep en oesters (voorgerechten) of steak, zalm, eendenborst, lam en buikspek. We raden je desondanks aan om voor het wisselende 3, 4, 5 of 6 gangen Menu du Chef te gaan. Altijd een verrassing, maar gegarandeerd van hoge kwaliteit. Oh, en vergeet niet van de bar gebruik te maken. Het aanbod is behoorlijk indrukwekkend. Het volledig menu, check je hier.

Reageer op artikel:
Dining Manners: Kitchen en Bar Van Rijn
Sluiten