Redactie
Redactie Food & Drinks 8 okt 2016

Dining Manners: French Connection

Waar moét je gegeten hebben? Waar serveert men het perfecte stuk vlees en is die hoog aangeschreven tent wel écht de moeite waard? Jan, Mitchell, Leroy en Martyn dineren (en lunchen soms ook) in restaurants door heel het land om te beoordelen: zijn zij Mannerswaardig? Vandaag: The French Connection in Amsterdam. 

Op de hoofdstedelijke Singel, zo’n honderd meter van het altijd hectische Koningsplein, vind je een piepklein terrasje en een nog kleinere deur richting hoogstaande heerlijkheden die de mannen van The French Connection uit hun mouw weten te toveren.

De setting

Bij binnenkomst schitteren direct de meterslange (en brede) steunbalken die het statige grachtenpand voorkomen van instorten. De authentieke, donkerbruine balken zijn, samen met de warme kleuren en bakstenen muren, verantwoordelijk voor een sfeervolle setting. Warm en knus, alsof je – je verwacht het niet – een originele Franse bistro aan het eten bent. Maar dan een stuk luxer én moderner. De inrichting is on point en past volgens de dame in het gezelschap ‘perfect in mijn inrichting‘. De muziek is helaas net iets te veel van het niveau soft-porn.

Het menu

Verwacht geen simpel sateetje met stokbrood en kruidenboter. The French Connection serveert doordachte maaltijden die qua opmaak, substantie en smaak bijzonder indrukwekkend zijn. Leuk om te weten: elk gerecht op het menu is gelinkt aan één van de dertien ‘departements’; in receptuur, ingrediënten of technieken. Een bisque van crab tourteau komt met crème van limoengras en basilicum. De gestoofde kalfswang krijgt een puree van pommes dauphinoise. En in een Franse Bellini is champagne gecombineerd met dragonijs.

The French Connection is voor de fijnproever, die onder het genot van de betere wijnen een feestje wil vieren met z’n smaakpapillen. De gangen zijn klein, smaakvol en mooi. Ben je meer van een ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’-restaurant, dan kun je beter nog even verder zoeken. Een lijst met alle restaurants die wij geprobeerd hebben, vind je hier.

Zin in een culinaire trip naar Frankrijk? Voor vier tientjes scoor je een 4-gangen menu van prima niveau.

Reageer op artikel:
Dining Manners: French Connection
Sluiten