Redactie
Redactie Uncategorized 14 maart 2018

Avondje fancy doch gezellig dineren? Ga naar BAUT in Amsterdam

Natuurlijk: een vunzig bakje patat en een broodje frikandel speciaal met curry, is zo nu en dan absoluut een genot. TL-verlichting en plastic stoeltjes van Ola zijn nochtans niet hetgeen waar je gelukkig van wordt als je uiteten gaat. Waar je wel gelukkig van wordt, is BAUT. Niet omdat zij zeggen dat wij dat moeten zeggen, maar omdat we het zelf hebben ervaren.

BAUT is niet nieuw. Inmiddels is dit BAUT nummer zes. Vergis je niet: dit is niet het zesde restaurant dat open is, maar de zesde pop-up. De overige vijf zijn – helaas – weer verdwenen en ingeruild voor een kersverse variant in Amsterdam West. In een oude kapel aan de Spaarndammerstraat pakt Michel van der Eerde – bekend als jurylid van Masterchef en restaurants Zuid en C – opnieuw uit.

Menukaart BAUT Amsterdam West

Precies wat je wil

Wie binnenwandelt in de kapel, valt één ding direct op: de ruimte is groot, maar knus dankzij de verschillende hoogtes en ruimtes. Een week na de opening zat het restaurant vol. Niet afgeladen, maar – zoals wij Hollanders het graag beschrijven – gezellig druk. BAUT heeft in al die jaren al een aardig naam opgebouwd en vervuld de  hoge verwachtingen nog altijd met verve.

Zo is het interieur nog altijd top notch. De industriële sferen zijn nog niet helemaal verdwenen, maar hebben wel plek gemaakt voor een warme en eclectische mix met invloeden uit Barcelona en Parijs. Het voelt als thuis, maar oogt als een wondere wereld voor volwassen mensen.

Menukaart BAUT Amsterdam West

Die hoge standaard vind je overigens terug in alles. Waar patat uit een plastic bakje een beetje schmutzig hoort te zijn, krijg je hier precies wat je hoopt. Dat begint al bij het broodje vooraf, wat – gek genoeg – een belangrijke indicator is voor de rest van het diner. Het broodje bij BAUT was warm, knapperig en zacht aan de binnenkant. De geur van vers brood is in alle eenvoud al voldoende voor genot.

Diezelfde kwaliteitsnorm geldt  voor de bediening, wat eigenlijk een heel lelijk woord is. De dame aan onze tafel was meer dan iemand met een bord in haar handen, maar met recht een gastvrouw. Vriendelijk, gedreven en voorzien van oprechte kennis over hetgeen op onze tafel verscheen. De wijnen op haar aanraden waren – vergeef me voor de saaie aaneenschakeling van enthousiasme – evenwel verrukkelijk. En dat geldt ook voor het eten. Punt. Punt? Ja, punt! Het eten was gewoon op en top!

Het menu van BAUT

Wat kun je dan zowel verwachten? Een volledig vernieuwde menukaart. Denk aan onder andere aubergine met labneh en granaatappel, maiskip met truffel en hazelnoot, vissoep van kreeft, risotto met pistache en burrata en een banh mi pork sandwich. Is natuurlijk maar het neusje van de zalm (ook erg lekker trouwens), maar het geeft een goede indruk van de spannende kaart. Meer info en het menu, vind je hier. Geniet!

Reageer op artikel:
Avondje fancy doch gezellig dineren? Ga naar BAUT in Amsterdam
Sluiten