Redactie
Redactie Life 7 jan 2019

Dining Manners: Bar Kantoor in het Westerpark Amsterdam

Wat doe je in een culinaire periode waarin het bijzonder lastig is om jezelf als restaurant te onderscheiden? Een lastige opgave, maar Bar Kantoor heeft het begrepen: knap ontwikkelde maaltijden servere in een aangename omgeving met snelle en vriendelijke service. De basis van ieder gedegen restaurant.

Je vindt Bar Kantoor in de voormalige kantoren van de Westergasfabriek. Ooit een plek waar pas uitgeklokt werd na een dag vol noest arbeid, nu een culinair hoogtepunt. Uiteraard vind je de link met de naam en de locatie veelvuldig terug in het concept van dit restaurant. Zo hanteert Bar Kantoor geen 9 tot 5-mentaliteit; het restaurant is de hele dag open voor ontbijt, lunch, diner en elke vrijdagmiddagborrel mag uitlopen tot in de late uurtjes.

Bar Kantoor: top sfeer, top eten

De knappe koppen in de keuken winden er geen doekjes om: in dit restaurant is alles honderd procent duurzaam. Dat klinkt als het zoveelste groene marketinglabel, maar dat is het niet. Alle ingrediënten zijn simpelweg verkregen uit duurzame bronnen, een keuze waar het voltallige personeel honderd procent achterstaat. Saillant detail: het volledige restaurant draait op stroom.

Zweverig is de sfeer hier overigens allerminst. Het restaurant is ruim opgezet en ademt een gevoel dat bij de huidige tijdgeest past. Bij binnenkomst loop je allereerst tegen een grote, indrukwekkende bar aan. Hier worden allerhande dranken geschonken en de betere cocktails geserveerd (probeer de Whisky Sour, altijd goed).

In de ruimte rechts van de bar vind je het eetgedeelte, dat weer grenst aan de open keuken. De heersende kleur is stijlvol donkergroen, in combinatie met zwart, hout en beton. Een ruime hoeveelheid planten maakt het af.

Verspreid over het restaurant vind je kleine en grote hints naar de voormalige functie van dit gebouw. Typemachines in de hoeken en gaten, een dossiermap als menukaart en de ster van de show: de bar, die aan de onderkant bedekt is met grote dossierkasten. De lampen mogen nog iets gedimt worden, maar buiten dat: een dikke pluim voor de sfeer en inrichting.

Aan tafel!

Goed: er moet ook gegeten worden. Op de kaart vind je veel groentes, maar ook mooie stukken vlees. Hier geen kipsaté, patat en mayo (ook lekker), maar maaltijden die met meer aandacht zijn ontwikkeld. Denk aan voorgerechten als Steak Sartaar (kimchi, zoete aardappelchips, gepocheerd ei), Gemarineerde Zalm (zoetzure venkel, Granny Smith, chili mayonaise) en Makreel (gefermenteerde ui en wortel, yoghurtsorbet).

Een greep uit de hoofdgerechten: Reebout (cranberry, pastinaak, rösti), Roodbaars à la Saltimbocca (gestoofde prei, romescosaus, spelt), Risotto (pompoen, oude schapenkaas, zoetzure kastanje – aanrader!) en Snoekbaars (saus van schaaldieren, rode spitskool, mousseline). Je lees het: niet het normale stamp- en schuifwerk. Benieuwd naar het volledige menu? Je vindt ‘m hier (een keer niet in pdf-vorm, wel zo verfrissend). Meer Dining Manners na de klik.

Bar Kantoor
Haarlemmerweg 8 (westergasterrein)
020 820 33 31
barkantoor.nl
Het restaurant is de hele dag geopend voor drankjes en bar food

Reageer op artikel:
Dining Manners: Bar Kantoor in het Westerpark Amsterdam
Sluiten