Dining Manners: ARC. by Lute

Waar moét je gegeten hebben? Waar serveert men het perfecte stuk vlees en is die hoog aangeschreven tent wel écht de moeite waard? Leroy, Thomas en Rajno dineren (en lunchen soms ook) in restaurants door heel het land om te beoordelen: zijn zij Manners-waardig? Dit keer: ARC. by Lute in Amsterdam.

Op Amsteldijk 67 stond een ongebruikt, oud stadsarchief, vandaar de naam ARC. en dat vond Peter Lute maar niets. Het oude archief zat verbonden aan het vijfsterrenhotel Pestana Amsterdam Riverside, maar op 22 december openden Peter en Marieke Lute de deuren van hun nieuwste restaurant.

Arc by lute

Het oude ARC.hief

Het restaurant is dus verbonden aan het hotel, maar vergis je niet. Het is een onafhankelijke keten. Peter vindt het belangrijk dat de gasten zich hier welkom voelen, of ze nou overnachten in het Pestana of gewoon uit de buurt komen om een hapje te eten. Het ging beiden vooral om het pand. “Het pand, de historische waarde en de magie zorgen ervoor dat alles klopt.” Het pand is sindsdien omgetoverd tot een prachtig restaurant met een intieme loungebar.

arc by lute

Internationaal bedacht, lokaal gebracht

De unieke visie van Peter heeft gezorgd voor een bijzondere menukaart. Denk bijvoorbeeld aan een boemboe gemaakt van courgette en kokos, geserveerd met een gegrilde gamba. Dit is een typisch Indonesisch gerecht, maar dan wel geheel gemaakt met Hollandse ingrediënten. De kaart weet je keer op keer weer te verrassen. Daarom raden we je aan om tijdens jouw bezoek te kiezen voor het ARC. Tastingmenu.

arc by lute

Een drankje tot slot

Na het dessert mag je niet eerder naar huis voor je in ieder geval een cocktail hebt gedronken. Dit is niet zomaar een gezellige loungebar. De aangesloten bar wordt gerund door een mixoloog pur sang die voorheen bij de bekende cocktaillounge Freddy’s Bar heeft gewerkt. Hij weet als geen ander hoe je een perfecte cocktail serveert. Sterker nog: we hebben nog nooit ergens anders zo’n verdraaid goede Old Fashioned gedronken!

Reageer op artikel:
Dining Manners: ARC. by Lute
Sluiten