Jan
Jan Life 14 mei 2018

15 dingen die iedere man voor zijn dertigste gedaan moet hebben

Je kunt er uiteraard voor kiezen om je leven volledig te wijden aan de wensen van anderen. Leuker én interessanter is het om te denken aan wat je zelf wilt. Zeker als alle verplichtingen je het gevoel geven dat je wordt geleefd. Het is tijd om voor jezelf te kiezen. Wat je wensen ook zijn, we zetten alle activiteiten die je voor je dertigste moet hebben gedaan even op een rij. Kies en geniet!

1. Investeer in je lichaam

Neem een goede, gecertificeerde trainer in de arm. Op die manier weet je zeker dat je de juiste workout doet zonder dat je energie verspilt aan oefeningen die niet het gewenste resultaat opleveren.

2. Lees als een gek

Van fictie tot non-fictie, lees gewoon alles wat je bij de hand hebt. Op deze manier word je een fervent lezer. Warren Buffett leest dagelijks 5 tot 6 uur. Elon Musk, Bill Gates, Mark Zuckerberg lezen als een gek en je kunt zelf zien hoe succesvol ze zijn. Dat wil niet zeggen dat het lezen de weg naar succes effent, maar het kan zeker wel helpen.

3. Houd je lichaam in beweging

Ga je spontaan verdiepen in de salsa, ga schermen, doe aan cardio, tracking, doe alles wat je fysieke grenzen overschrijdt. Strek je handen en armen en word levendiger en krijg meer energie.

Een bucketlist voor één jaar: 15 ideeën

4. Investeer tijd in het onderwijs, want het is een levenslange achtervolging

Je stopt niet met leren nadat je bent afgestudeerd. In feite sta je voor meer geavanceerde problemen in het leven nadat je bent afgestudeerd. Bijleren is dus essentieel.

5. Leer een nieuwe taal

Het leren van een nieuwe taal scherpt je geest. Als je al vloeiend Engels spreekt zijn de volgende talen ideaal om te leren:

  • Zweeds
  • Italiaans
  • Spaans
  • Frans
  • Duits

6. Maak spontaan een roadtrip of kies voor een citytrip

De leukste rit met de auto is een spontane rit. Je hoeft niet op anderen te wachten en je kunt vertrekken wanneer het jou uitkomt. Ga gewoon plezier maken en eigenlijk is dat het hele doel van een roadtrip.

7. Beperk je niet tot die ene date

Liefde op het eerste gezicht is een zeer zeldzaam verschijnsel. Het vinden van de ‘juiste’ partner is vaak een kwestie geduld. Er is dus niks op tegen om vaak en veel te daten, zo doe je ook nog eens mensenkennis op. Ontdek alles en behoud het goede.

8. Leef onafhankelijk

Geen zin in de dwangmatige bezoeken aan je ouders? Kies er dan voor om in een andere stad te gaan wonen. Mocht je eigen woonplaats al een metropool zijn, ga dan lekker aan de andere kant wonen. Zo ben je niet afhankelijk van anderen en kunnen anderen ook niet op jou leunen.

Dit is de bucketlist om mét je dame te doen

9. Reis naar een land op je bucketlist

Reis zoveel als je kunt. Je verandert in positieve zin door de ontmoetingen met andere mensen en een andere cultuur. Verbreed je horizon en kies eventueel voor een vakantie naar een ontwikkelingsland. Deze landen kennen een sterke ontwikkeling en veranderen in rap tempo. Ideaal om daar getuige van te zijn.

10. Mediteer

Mediteren is ideaal om je helemaal op te laden. Tien minuten meditatie per dag is voldoende om je herboren te voelen. Meditatie reinigt je geest en helpt je om van het heden te genieten. Als je een beginner bent en wilt leren mediteren, is de Headspace-app de juiste deal voor jou. Het stelt je in staat om te oefenen met meditatie en mindfulness door middel van dagelijkse oefeningen.

11. Doe meer dingen die je bang maken

Doe dingen die eng voor je zijn. De confrontatie is het beste medicijn om je angsten te overwinnen. Als je bang bent om op het podium te staan, word dan lid van een theatergezelschap om in het openbaar te leren spreken. Ben je een beetje introvert, dan is dit de ideale manier om nieuwe contacten op te doen en uiteindelijk je angst aan de kant te zetten.

12. Kies je vrienden met beleid.

Er is een wetenschappelijke reden waarom sommige mensen buitengewoon succesvol zijn. Zij die zich van de massa distantiëren en zich liever omringen met gelijkgestemden zijn over het algemeen succesvoller.

70 skills die iedere man onder de knie zou moeten hebben

13. Leer koken

Het is een activiteit die planning, voorbereiding, creativiteit en uitvoering vereist, wat ook nog eens je cognitieve vaardigheden verbetert. Het snijden, slijpen en wassen vereist een goede oog-handcoördinatie en concentratie. Hoewel het in het begin misschien een zware taak lijkt, geeft het je meteen een gevoel van voldoening. Niks is immers lekkerder dan een maaltijd die je zelf hebt bereid.

14. Stel een automatisch spaar- en beleggingsaccount in

Wie wil niet financieel onafhankelijk zijn? Door nu al te werken aan je vermogen kun je er op een later moment meer van genieten. Een solide financiële basis geeft daarnaast ook minder stress.

15. Onderneem actie

Overdenk niet en doe het gewoon. Heb je een geweldig idee, laat je dan niet weerhouden om het ook daadwerkelijk uit te voeren. Het nemen van een concrete stap is het belangrijkste onderdeel. Met alleen praten en denken over iets dat je wellicht ooit eens een keer zou willen gaan doen, kom je er niet. Doen dus, hoe gek je idee wellicht ook is.

Reageer op artikel:
15 dingen die iedere man voor zijn dertigste gedaan moet hebben
Sluiten