Vol gas de autobahn op in de ultieme stationwagen: de Audi ABT RS 6-R

Als je op zoek bent naar een auto voor de hele familie die ook nog eens bloedsnel is, dan kom je al snel uit bij de Audi RS6 Avant. Een stationwagen die in de basisvariant al menig sportwagen het nakijken geeft. Toch kan het nog gekker. Maak kennis met de Audi ABT RS 6-R.

Voor wie het niet weet: ABT is de bekendste tuner van de Volkswagen Groep (waar ook Audi onderdeel van is). Dus als je het maximale wil halen uit een auto met vier ringen op de grille, dan moet je naar Zuid Duitsland. Kempten om precies te zijn. Daar is ABT namelijk gevestigd.

De ultieme stationwagen

Als je hier je gewone Audi RS6 achterlaat, plus een zak met 78.000 euro, dan toveren zij deze stationwagen om tot de Audi ABT RS 6-R. Zoals je kunt zien gaat een deel van je investering in de buitenkant zitten. Zo krijg je een koolstofvezel splitter, extra luchtopeningen, agressieve diffuser en natuurlijk een flinke spoiler. Je Audi RS6 oogt dankzij ABT dus een stuk sportiever, maar is hij dat ook?

De ultieme stationwagen de Audi ABT RS 6-R
De Audi ABT RS 6-R. (Afbeelding: ABT)

Jazeker! Met behulp van wat chiptuning, twee nieuwe turbo’s, een ABT-intercooler en een nieuw uitlaatsysteem gaat het aantal pk’s van 600 naar 740. Dat klinkt misschien niet heel extreem, maar staar je niet blind op de cijfers. Bij ABT gaat het om effectieve pk’s. Het vermogen zit niet alleen in de hoge toeren. ABT heeft de Audi RS6 namelijk over het hele toerenbereik krachtiger gemaakt. Ook handig is dat je fabrieksgarantie gewoon geldig blijft.

De Audi ABT RS 6-R op de autobahn

Maar hoe voelt dit alles in de praktijk? Dat hebben onze vrienden van Autovisie voor je uitgetest. Dries van den Elzen mocht naar Kempten komen om deze monsterlijke stationwagen uit de testen op de Duitse autobahn.

Ongeëvenaard

Het mag dus duidelijk zijn: er is geen enkele auto zoals deze. De Audi ABT RS 6-R is de ultieme allrounder waar de concurrentie niet aan kan tippen. Mocht je een Audi RS6 hebben staan en 78.000 euro over hebben, wacht dan niet te lang. ABT heeft namelijk aangegeven dat ze er maar 125 gaan maken. Op het moment van schrijven is er nog plek, dus klik snel hier. Al negen Nederlanders gingen je voor.

Lees ook: Dit is de zeldzame Mercedes waarin Memphis Depay werd gespot

Reageer op artikel:
Vol gas de autobahn op in de ultieme stationwagen: de Audi ABT RS 6-R
Sluiten