De officiële Diego Maradona trailer belooft een briljante documentaire

De volledige officiële trailer van de nieuwe documentaire Diego Maradona is uit. En die is om je vingers bij af te likken.

Diego Maradona, nu al een briljante documentaire

Ja, er komt een documentaire over de carrière van voetbalgod Diego Maradona. En niet zo maar van een koekenbakker. De documentaire is geregisseerd door de Britse regisseur en documentairemaker Asif Kapadia, die in 2016 won hij een Oscar voor de documentaire Amy, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Ook maakte hij de veelgeprezen film Senna, over de legendarische Formule 1-coureur Ayrton Senna. Dat niveau kun je verwachten bij Diego Maradona. De eerste officiële trailer is gedeeld door The Guardian. Je voelt het aan alles, dit wordt een briljante documentaire.

diego maradona, documentaire, trailer

Trailer

Eerder werd er al een korte teaser gedeeld van 1 minuut, waarin we Diego Maradona onder extreem gejuich naar zijn eerste persconferentie bij Napoli zien lopen. Maar in deze eerste volledige trailer krijg je de smaak pas echt te pakken.

Diego Maradona documentary: official trailer released

The full trailer has been released for Diego Maradona, a feature-length documentary about the Argentinian legend’s time at Italian club Napoli. Produced from over 500 hours of footage from Maradona’s personal archive by the Academy Award-winning team behind Senna and Amy, the film will trace his on and off the pitch exploits in Italy during the 1980s.

In de documentaire zien we Diego Maradona hoe we hem willen zien: in zijn hoogtijdagen in de jaren 80, toen hij de Italiaanse Serie A op zijn kop zette en Napoli in zijn eentje kampioen maakte. Datzelfde deed hij met Argentinië op het WK 1986 in Mexico. Ook zijn begintijd bij Argentinos Juniors en Boca Juniors komt aan bod. Maar om de schandalen, zoals de dopingaffaire tijdens het WK 1994 in de Verenigde Staten, kon Asif Kapadia natuurlijk ook niet heen. Al met al kon de regisseur putten uit meer dan 500 uren aan nooit eerder vertoond materiaal van de voetbalgod.

Diego Maradona gaat in première tijdens het filmfestival van Cannes en is vanaf 8 augustus te zien in de Nederlandse filmhuizen en bioscopen. Hopelijk verschijnt hij daarna op Netflix. Check ook deze drie sportseries op Netflix, over onder meer Juventus, de aartsrivaal van Napoli.

Reageer op artikel:
De officiële Diego Maradona trailer belooft een briljante documentaire
Sluiten