Diego Maradona naar Cinemember: 5 redenen om de film te streamen

De alom geprezen documentaire Diego Maradona is vanaf 4 december beschikbaar op Cinemember, de streamingdienst die gespecialiseerd is in arthouse films en documentaires. 5 redenen om de film van de Britse regisseur en documentairemaker Asif Kapadia te streamen.

Diego Maradona is onder te verdelen in twee persoonlijkheden. 1.) Diego, de lieve jongen die voetballer wilde worden om zijn ouders van geld te voorzien. 2.) Maradona, de voetballer die tot alles in staat was om te winnen en ten onder ging aan de roem. Dat is de kern van de documentaire die vanaf 4 december op streamingdienst Cinemember staat. Let wel: het gaat om een huurfilm, dus deze valt buiten je eventuele abonnement. 5 redenen om uit te kijken naar de film, die je straks voor 4,99 euro huurt.

1. Opkomst en ondergang van een voetbalgod

Tegenwoordig kennen we Diego Maradona helaas als idioot, maar ooit was het een voetbalgod die Argentinië in zijn eentje wereldkampioen maakte en SSC Napoli voor het eerst de Italiaanse landstitel bezorgde. Zijn carrière kende ook dieptepunten, zoals de dopingaffaire tijdens het WK 1994 in de Verenigde Staten. De film vertelt een rond verhaal over de carrière van ‘Pluisje’, dus over de opkomst en ondergang van een waanzinnig talent. Ook zien we hem in aanraking komen met de gomorra, de maffia in Napoli. Hier komt de voetballer in aanraking met cocaïne, de drug die hem tot op de dag van vandaag achtervolgt.

diego maradona, film, documentaire, preview, dingen, feiten
Foto: Altitude Films

2. Asif Kapadia, bekend van de film over Senna

DIEGO MARADONA is niet door zo maar een koekenbakker gemaakt. De man achter de film is Asif Kapadia, die voor zijn documentaire over Amy Winehouse (AMY) een Oscar won. Ook maakte hij SENNA, de veelgeprezen documentaire over de Braziliaanse F1-legende Ayrton Senna. Dit wordt gezien als een van de beste sportfilms ooit. Voor zijn nieuwste film kreeg hij Diego Maradona zelf aan zijn zijde. De voormalige voetbalgod verleende zijn volledige steun en doet her en der zelfs een voice-over.

3. 500 uur aan nog nooit vertoond archiefmateriaal

Mocht je denken alles van Diego Maradona al te hebben gezien, dan heb je het mis. Asif Kapadia kon putten uit onder meer 500 uur aan nog nooit vertoond archiefmateriaal, van voetbalbeelden tot interviews. Vooral de beelden bij zijn eerste aankomst in het stadion van Napoli zijn prachtig, maar ook de beelden buiten het voetbal maken indruk. De documentaire duurt in totaal 130 minuten.

4. Sympathie voor een gek

Hoe gestoord de Diego Maradona van vandaag ook is, van binnen is het een goed en zachtaardig mens. Na deze film weet je waardoor het allemaal zover gekomen is en kweek je meer sympathie voor deze man, inclusief zijn rare strapatsen. Na deze film weet je dat het je in de jaren 80 en 90 niet makkelijk werd gemaakt als een van de beste voetballers ter wereld, zowel qua bescherming van de scheidsrechter binnen de lijnen als professionele begeleiding buiten de lijnen. Na deze indrukwekkende 130 minuten oordeel je anders over de idioot van nu.

5. Trailer DIEGO MARADONA

Als je nog niet aan het watertanden bent geslagen, dan doe je dat na de trailer van DIEGO MARADONA wel.

Documentaires over sport op Netflix

Opwarmertje nodig voor DIEGO MARADONA? Check onze top 19 sportdocumentaires op Netflix, inclusief SENNA.

Reageer op artikel:
Diego Maradona naar Cinemember: 5 redenen om de film te streamen
Sluiten