5 redenen om de documentaire Diego Maradona te bezoeken

Voetballiefhebbers kijken al tijden uit naar morgen (8 augustus). Niet vanwege de voorrondes van de UEFA Europa League, maar omdat de documentaire DIEGO MARADONA dan in première gaat. 5 redenen om uit te kijken naar de documentaire van de Britse regisseur en documentairemaker Asif Kapadia.

Diego Maradona is onder te verdelen in twee persoonlijkheden. 1.) Diego , de lieve jongen die voetballer wilde worden om zijn ouders van geld te voorzien. 2.) Maradona, de voetballer die tot alles in staat was om te winnen en ten onder ging aan de roem. Dat is de kern van de documentaire die vanaf morgen te bezoeken is. 5 redenen om uit te kijken naar de film.

Opkomst en ondergang van een voetbalgod

Tegenwoordig kennen we Diego Maradona helaas als gekkie, maar ooit was het een voetbalgod die Argentinië in zijn eentje wereldkampioen maakte en SSC Napoli voor het eerst de Italiaanse landstitel bezorgde. Maar zijn carrière kende ook dieptepunten, zoals de dopingaffaire tijdens het WK 1994 in de Verenigde Staten. De film vertelt een rond verhaal over de carrière van ‘Pluisje’, dus over de opkomst en ondergang van een waanzinnig talent. Ook zien we hem in aanraking komen met de gomorra, de maffia in Napoli. Hier komt de voetballer in aanraking met cocaïne, de drug die hem tot op de dag van vandaag volgt.

diego maradona, film, documentaire, preview, dingen, feiten
Foto: Altitude Films

Asif Kapadia, bekend van film over Senna

DIEGO MARADONA is niet door zo maar een koekenbakker gemaakt. De man achter de film is Asif Kapadia, die voor zijn documentaire over Amy Winehouse (AMY) een Oscar won. Ook maakte hij SENNA, de veelgeprezen documentaire over de Braziliaanse F1-legende Ayrton Senna. Dit wordt gezien als een van de beste sportfilms ooit. Voor zijn nieuwste film kreeg hij Diego Maradona zelf aan zijn zijde. De voormalige voetbalgod verleende zijn volledige steun en doet her en der zelfs een voice-over.

500 uur aan nog nooit vertoond archiefmateriaal

Mocht je denken alles van Diego Maradona al te hebben gezien, dan heb je het mis. Asif Kapadia kon putten uit onder meer 500 uur aan nog nooit vertoond archiefmateriaal, van voetbalbeelden tot interviews. De documentaire duurt in totaal 130 minuten.

Première in het Olympisch Stadion Amsterdam

8 augustus gaat DIEGO MARADONA in première in de Nederlandse bioscopen en filmhuizen. Meer bijzonder: op 5 augustus gaat de film in Nederland écht in première en wel in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Documentairemaker Asif Kapadia is van de partij en de presentatie wordt verzorgd door Wilfried de Jong.

Trailer DIEGO MARADONA

Als je nog niet aan het watertanden bent geslagen, dan doe je dat na de trailer van DIEGO MARADONA wel.

DIEGO MARADONA – Asif Kapadia – Officiële Nederlandse trailer – Vanaf 8 augustus in de bioscoop

Voor meer informatie: https://www.cineart.nl/films/diego. DIEGO MARADONA is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (AMY), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Documentaires over sport op Netflix

Opwarmertje nodig voor DIEGO MARADONA? Check onze top 19 sportdocumentaires op Netflix, inclusief SENNA.

Reageer op artikel:
5 redenen om de documentaire Diego Maradona te bezoeken
Sluiten