Diana steelt de show in trailer The Crown seizoen 4

De eerster trailer van The Crown seizoen 4 is gedeeld door Netflix. Emma Corrin is voor het eerst te zien als Lady Diana Spencer en duistere tijden breken aan.

Het nieuwe seizoen is vanaf 15 november te streamen op Netflix. Olivia Colman is wederom te zien als Queen Elizabeth en Josh O’Connor keer terug als prins Charles. Maar net zoals destijds in real life is het Emma Corrin die als prinses Diana de show gaat stelen. Dat kan niet anders.

Trailer The Crown seizoen 4

De trailer klinkt met het onheilspellend klinken van een klok, waarna prinses Diana het Britse koningshuis komt binnengelopen. Daarna zie je onschuldige beelden van de volksvrouw, die in het huwelijk treedt met prins Charles. Maar wat begint als een sprookje, eindigt natuurlijk in een nachtmerrie.

In de trailer zie je ook de eerste beelden van Gillian Anderson. Voor de ouder generatie is ze bekend als FBI-agent Dr. Dana Scully in de sciencefictionserie The X-Files. De nieuwe generatie kent haar vooral als sekstherapeute Jean Milburn in Sex Education. En vanaf 15 november kent de massa die The Crown volgt haar als Margaret Thatcher, die tijdens de grauwe jaren 80 premier van het Verenigd Koninkrijk was. De conservatieve vrouw stond bekend als ‘iron lady’.

Emma Corrin als prinses Diana

Als de tijdgeest het niet al vertelt, dan verraadt de trailer het wel. Er komen duistere tijden in het vierde seizoen van The Crown. Maar natuurlijk is er ook dat stralende lichtpunt: prinses Diana, gespeeld door Emma Corrin. In 1980 ontmoette ze op 19-jarige leeftijd prins Charles, die haar uitnodigde voor een polowedstrijd. Dit was het begin van een romance, die centraal staat in de komende seizoenen.

Emma Corrin, prinses diana, the crown, seizoen 4, trailer
Emma Corrin als prinses Diana (Afbeelding: Netflix)

Terwijl seizoen 4 van The Crown nog moet uitkomen, heeft Netflix seizoen 6 al onthuld. Lees hier meer over die onthulling, die toch wel als een verrassing kwam. Voor dat seizoen is Elizabeth Debicki gecast als prinses Diana.

🎬 Check ook: James Bond-regisseur tekent voor opvolger Band of Brothers

Reageer op artikel:
Diana steelt de show in trailer The Crown seizoen 4
Sluiten