Mitchell Rietveld
Mitchell Rietveld Bikes 13 jan 2017

Deze Yamaha is het voorbeeld van custom vintage done right

Custom vintage done right. Als deze term in het woordenboek had gestaan, zou-ie voorzien zijn van een foto van deze motor ter verduidelijking.

Ontstaan in de garage van Cognito Moto, de speelplaats van de gebroeders Devin en Nicholas Henriques. De broers staan bekend om het bouwen van onderdelen die een vleugje hedendaagsheid toevoegen aan klassieke bikes. Onze credits krijgen ze, de broers hebben smaak.

Naast de onderdelen bouwen ze uiteraard ook heerlijke customs. Volgens Devin focussen ze zich normaal gesproken op vintage Honda’s, maar ze zijn onlangs ook – tot ons genoegen – gaan experimenteren met Triumphs en Yamaha’s.

Ze hadden één type Yamaha op het oog, de XS650. Kieskeurig zijn ze, want niet elke XS650 voldeed. Nee, ze wilden de XS650 uit 1972 in het bijzonder. Ze waren gecharmeerd van de tank in dat model. Geluk hadden ze, want ze wisten lokaal een XS donor te vinden. Drie jaar later begonnen ze met het project.

Een heel karwei, zoals je hieronder kunt zien, maar die uitdaging is ten slotte wat hen motiveert. Een uitdaging die zij met vlag en wimpel hebben voltooid, want wat een plaatje is het geworden.

Reageer op artikel:
Deze Yamaha is het voorbeeld van custom vintage done right
Sluiten