Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 sep 2020

Deze week op Netflix: 7 toppers van films en series

De tweede helft van september zit propvol nieuwe topfilms en series op Netflix. Deze week is het echter ook al raak met interessante Originals en langverwachte films.

We zetten zeven films en series op een rijtje die je de komende dagen niet wilt missen.

The Chef Show Volume 4 – donderdag

Jon Favreau levert komende maand het tweede seizoen van The Mandalorian af. Naast zij regiseurswerk is de alleskunner ook een fervent kok. Sterker nog, hij gaat een eigen restaurant openen. In The Chef Show kookt hij met vrienden en bezoekt hij restaurants over de hele wereld. Lekker laagdrempelig, maar het enthousiasme spat er vanaf, alsof je naar een YouTube-video zit te kijken. Behapbaar en oprecht.

Enola Holmes – woensdag

Wist je dat Sherlock Holmes ook een zusje heeft? Maak kennis met Enola Holmes. Ze is bedacht voor een reeks spinoff-boeken. Millie Bobby Brown gaat de rol nu vertolken voor Enola Holmes, een nieuwe Netflix Original met verder onder andere Helena Bonham Carter en Henry Cavill. De streamingdienst hoopt met deze film een nieuwe lucratieve franchise in handen te hebben. Woensdag gaan we ontdekken of de film daadwerkelijk weet te bekoren.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald – vrijdag

Terwijl we wachten op meer nieuws over de aankomende Harry Potter-series kunnen we vanaf deze week nog een keer de tweede Fantastic Beasts-film streamen. Met Johnny Depp als bad guy Grindelwald! Een mooie geheugenopfrisser nu de productie van het derde deel is hervat. Kan Perkamentus het tij keren?

Sneakerheads – vrijdag

Devin dacht zijn leven als sneaker-fanaat achter zich te hebben gelaten. Hij is nu echt een gezinsman. Maar wanneer zijn vriend Bobby hem een plan voorlegt om een mythisch paar sneakers te scoren, belandt hij toch weer in het fanatieke wereldje, met alle gevolgen van dien.

The Playbook – dinsdag

De grootste coaches hebben tientallen talenten zien opgroeien, hebben tig prijzen gewonnen en weten als geen ander hoe ze problemen moeten tackelen. Kennis waar je een kast vol management- en zelfhulp-boeken mee kunt vullen. Netflix koos voor de docuserie-route en laat grote namen uit de sportwereld aan het woord in The Playbook. Een inspirerende serie vol lessen over sport, business en het leven in het algemeen.

A Perfect Crime – vrijdag

Tijd voor een nieuwe true crime-serie. A Perfect Crime is een nieuwe docuserie die in de moord op politicus Detlev Rothwedder duikt. Een onopgelost mysterie dat in 1991 een sleutelrol speelde in de tumultueuze hereniging van Duitsland na het vallen van het Ijzeren Gordijn. Een fascinerende geschiedenisles met een flinke dosis true crime.

Kiss the Ground – dinsdag

Woody Harrelson presenteert Kiss the Ground, een documentaire over de grond onder onze voeten. Letterlijk. Activisten, wetenschappers en experts onthullen hoe de bodem van de aarde de sleutel kan zijn tot het tegengaan van klimaatverandering en het behoudt van onze planeet überhaupt.

Fukushima 50 – woensdag

Tijd voor een spannende film, het in het Westen vrij onbekende Fukushima 50. Een heldhaftig team aan reddingswerkers waagt hun leven om de gevolgen van de nucleaire ramp in Fukushima te beperken. De gevolgen van de aardbeving, tsunami en de daaropvolgende nucleaire ramp zijn echter amper te overzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze week op Netflix: 7 toppers van films en series
Sluiten