Deze voetbalsupporter wist zijn stadionverbod wel heel slim te omzeilen

Je hebt voetbalfans in alle soorten en maten. De een dost zich nog gekker uit dan de ander, niks is belangrijker dan je liefde voor jouw club te kunnen demonstreren. Als je dan onverhoopt tegen een stadionverbod van twaalf maanden oploopt, doet dat pijn. Veel pijn. De gedachte alleen al om de volgende wedstrijd van de door jou geliefde voetbalploeg te moeten missen, is voor veel fans een onverdraaglijk uitzicht. Dat dwingt de meeste fans tot maatregelen. Zo ook in Turkije.

Met een schorsing van maar liefst 12 maanden was het voor Amigo Ali, supporter van het Turkse Denizlispor, een hele opgave om zich in zijn lot te schikken. Als diehard supporter kon hij het niet over zijn hart krijgen om een jaar lang geen enkele wedstrijd van zijn helden te kunnen bekijken. Nood breekt echter wetten, moet de man gedacht hebben, en aldus geschiedde het dat hij het plan opvatte om een heuse hoogwerker te huren en zodoende de wedstrijd in de Tff 1 League (de 2e klasse zeg maar) tegen Gaziantepspor van grote hoogte te kunnen aanschouwen. De kraan werd bij het stadion geplaatst en Ali liet zich de hoogte in sturen zodat hij een goed zicht had op het voetbalveld.

De afloop

Hoe het met de bewuste Amigo Ali is afgelopen is niet bekend gemaakt, de politie heeft hem gesommeerd om de kraan te verlaten en te vertrekken. Of de kraan uiteindelijk in beslag is genomen, is evenmin bekend. Dat zijn stunt de moeite waard was is duidelijk: Denizlispor won de bewuste wedstrijd met 5 – 0.

Reageer op artikel:
Deze voetbalsupporter wist zijn stadionverbod wel heel slim te omzeilen
Sluiten