Hoe graag je ook zou willen, deze 4 verboden plekken zul je nooit bezoeken

De wereld zit vol met wonderen. Van de Niagara Watervallen tot de oude stad in Québec, schoonheid alom. Er zijn daarentegen ook een handjevol plaatsen die je nooit mag bezoeken, hoe graag je ook zou willen.

Lascaux grotten, Frankrijk

Verboden plekken die je nooit zal bezoeken

De grotten van Lascaux nemen je volledig terug naar het stenentijdperk. Op de wanden vind je prachtige tekeningen van stammen en wilde dieren. Deze muurtekeningen zijn echt en duizenden jaren oud. De grotten staan op de UNESCO Werelderfgoed lijst, maar zijn sinds 1963 al verboden voor toeristen. De verf is gaan oxideren waardoor koolstofmonoxide is vrijgekomen. Kortom, een bezoekje aan de Lascaux grotten is niet bepaald goed voor je gezondheid. Je kan nog wel naar replica’s van dit wereldwonder, maar alleen onderzoekers en wetenschappers zijn bevoegd om de grotten te betreden.

North Sentinel Island, India

Verboden plekken die je nooit zal bezoeken

Ook dit prachtige eiland is een doodsvonnis. Het eiland wordt bewoond door een van de oudste stammen ter wereld. Hun rituelen zijn al zestigduizend jaar onveranderd. Helaas hoort alles aanvallen wat niet op het eiland thuishoort bij die gebruiken. Een bezoekje aan de North Sentinel Islands zal dan ook gauw resulteren in een pijlenregen. Deze mensen schieten eerst en stellen geen vragen. Zo zijn er al een aantal schipbreukelingen of reizigers die van koers weken om het leven gekomen toen ze voet aan land zetten.

Tomb van de Qin Shi Huang, China

Verboden plekken die je nooit zal bezoeken

In 1974 stuitte een groep Chinese boeren op deze gigantische graftombe. Dit leidde uiteraard tot een flinke archeologische afgraving en wat men vond was adembenemend. Binnen stonden achtduizend terracotta Chinese soldaten die 210 jaar voor Christus waren gebouwd. De hele vondst was genoeg voor de Chinese overheid om het af te sluiten voor het publiek. Vandaag de dag zijn zelfs archeologen niet gewenst in de graftombe. China is een zeer gelovig land en is bang dat verder onderzoek de doden zullen storen, daarom willen zij geen mensen in de Tombe Qin Shi Huang. Betreed je deze tombe toch? Dan zal de Chinese overheid je niet ongestraft laten vertrekken.

Slangeneiland, Brazilië

Verboden plekken die je nooit zal bezoeken

De naam van dit eiland zegt toch genoeg? Ilha da Queimada Grande is een steenachtig klein eilandje voor de kust van Praia Grande. Het eiland is verboden voor mensen, maar wordt niet bewaakt – met een goede reden. Alleen hier vind je een van ‘s werelds giftigste slangen. Hun toxinen zijn zo krachtig dat het door de menselijke huid kan branden. Deze slang wordt de Bothrops Insularis genoemd, oftewel de Eilandlanspuntslang. Raak je toch uit koers met jouw boot, wees dan gewaarschuwd. Als je eenmaal bent gebeten door de slang is het einde oefening. Het gif verspreidt zich zo snel dat je al in enkele minuten bent overleden.

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief 

Reageer op artikel:
Hoe graag je ook zou willen, deze 4 verboden plekken zul je nooit bezoeken
Sluiten