Redactie
Redactie Stuff 2 mei 2016

Deze twee drones gaan next level

Het segment van consumentendrones is volwassen geworden. Dat betekent dat drones meer kunnen dan alleen een beetje leuk heen en weer vliegen, zoals deze Hover Camera en iBubble drones, bijvoorbeeld.

Hover Camera

Dé reden waarom mensen een drone kopen, is vaak om vette beelden te kunnen schieten. Dan heb je aan de Hover Camera een goede. Deze compacte drone is namelijk uitgerust met een 13 megepixel camera met stabilisatie die tevens in 4K-resolutie kan filmen. Zijn capaciteiten zijn behoorlijk next level: zo kan-ie gezichten herkennen, automatisch zijn target volgen, autonoom vliegen en in 360 graden filmen. Dit alles in een zeer kleine verpakking: de Hover Camera, die is gemaakt van koolstofvezel en beschikt over vier motoren, is ongeveer zo groot als een oude VHS-tape.

De prijs van de Hover Camera is nog niet bekend.

iBubble

De iBubble is de eerste consumentendrone die onder water kan wat de Hover Camera en andere drones in de lucht kunnen. De iBubble ‘zwemt’ geheel autonoom met je mee (of je bestuurt ‘m vanaf afstand) om de dikste onderwaterbeelden te maken. Je bestuurt deze drone met een panel dat je aan je pols bevestigt. De iBubble biedt plaats aan een GoPro-camera en is uiteraard waterdicht. Daarbij is-ie uitgerust met extra sterke lampen zodat de beelden in de meeste situaties licht genoeg zullen worden. Hij beschikt over een accu die maximaal een uur mee gaat, kan tot 60 meter diepte duiken en je tot op 25 meter afstand volgen. Hij komt natuurlijk wel met een pittig prijskaartje: vanaf ruim 1130 euro.

Reageer op artikel:
Deze twee drones gaan next level
Sluiten