De overdadig luxe Shiki-Shima geeft een nieuwe dimensie aan treinreizen

In Nederland is treinreizen een manier om van plek A op plek B te komen. Niets minder en niets meer. Op dit punt kunnen we nog wat leren van anderen landen, zoals Japan. In het land van de rijzende zon vinden ze de reis vaak belangrijker dan de bestemming, dus dan kun je de trip maar beter zo prettig mogelijk maken. Met deze trein zijn ze daar ruim in geslaagd.

Stap in en rijd mee met de Shiki-Shima luxury slaaptrein. Een trein bestaande uit tien wagons vol luxe en comfort. De enige vergelijking die we kunnen trekken met onze intercity’s, is dat ze allebei op rails rijden. De trein heeft plek voor 43 gelukkige reizigers die in stijl willen reizen tussen Tokyo en het meest noordelijke eiland van Japan: Hokkaido.

Tijdens de reis kun je wat slaap pakken in de luxe slaapcoupés, genieten van uitzonderlijke gerechten in het restauratierijtuig of een goed glas Whisky bestellen aan de bar terwijl het Japanse landschap aan je voorbij raast. Menig vijf-sterrenhotel kan zich niet meten met de luxe die je in deze trein voorgeschoteld krijgt.

Ferrari design

Het rijdende luxe oord is niet alleen een genot voor de zintuigen, maar ook voor de ogen. De Shiki-Shima is namelijk ontworpen door niemand minder dan Ken Okuyama. De naam zal je misschien niet veel zeggen, maar deze man heeft een flinke hand gehad in het ontwerp van de Ferrari Enzo en verschillende edities van de Porsche 911. Hij heeft dus wel enige verstand van vormgeving.

Uiteraard hangt er een stevig prijskaartje aan een ritje in de trein. Voor het goedkoopste plekje ben je al vierduizend euro per persoon kwijt. Wil je optimaal genieten van deze trein, dan zul je ruim het dubbele bedrag moeten laten afschrijven van je creditcard.

Voor velen zijn deze exorbitante prijzen natuurlijk niet te betalen, maar blijkbaar is de groep mensen die de prijs wel fair vindt groot genoeg. De trein is namelijk tot en met maart volgend jaar volgeboekt.

Reageer op artikel:
De overdadig luxe Shiki-Shima geeft een nieuwe dimensie aan treinreizen
Sluiten